Пловдивската полиция с нов временен директор

Досегашният шеф на отдел "Криминална полиция" комисар Атанас Илков е назначен за временно изпълняващ длъжността директор на Областна дирекция на МВР-Пловдив със заповед на министър Пламен Узунов от 28 февруари. На същата дата вътрешният министър е подписал и заповед за съкращаване на щата "заместник-директор", с която е освободен заемащият този пост комисар Георги Георгиев.

Титулярният шеф на пловдивската полиция старши комисар Христо Разсолков е в момента в болнични заради претърпяна операция. Хора от кухнята на МВР смятат, че е малко вероятно роденият в Благоевград пловдивски зет да се върне отново на поста си, тъй като минавал за човек на бившия вече главен секретар на МВР Георги Костов, с когото дори работили известно време заедно.

Атанас Илков пък е бивш шеф на отдел "Криминална полиция" в ГДНП (Главна дирекция "Национална полиция", но бе уволнен след печално известната акция в Лясковец, в която загина командосът Емил Шарков. След това Илков бе върнат от съда обратно в МВР и преназначен през лятото на 2016 г. в областната дирекция в Пловдив като шеф на "Криминална полиция". Сега овакантеният Атанас Илков пост ще бъде зает от Зарко Стоянов, а съкратеният комисар Георги Георгиев е спряган за нов шеф на местната Икономическа полиция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони