Пловдивската прокуратура внесе обвинителен акт за кражба срещу 18-годишен, осъждан 8 пъти

Районна прокуратура-Пловдив внесе в петък обвинителен акт за кражба спрямо 18-годишния Филип П, който вече е осъждат 8 пъти, като повечето му досегашни присъди са за престъпления против собствеността.

Сега Филип П. отива на съд за това, че отнел чужди движими вещи с намерението противозаконно да ги присвои, и макар като непълнолетен, е могъл да ръководи постъпките си и разбирал свойството и значението на деянието – престъпление по чл. 195 ал.1 т.7 във връзка с чл. 194 ал.1 във връзка чл. 63 ал.1 т.3 във връзка с чл.28 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 1 май 2017 г. обвиняемият се разхождал по улиците на Пловдив, като решил да извърши кражба и по този начин да си набави парични средства. По онова време Филип П. още бил непълнолетен, а няколко дни преди това бил избягал от възпитателно училище –интернат. Обвиняемият минал покрай магазин за дрехи и видял оставена дамска чанта на стол, поставен зад бюро в помещението. Жената, която продавала, през това време била в съседната стая, където имало ателие за шиене на дрехи.

Обвиняемият влязъл в магазина, отворил дамската чанта и от портмонето взел 240 лева. Пострадалата чула шум в помещението, излязла и видяла портмонето си оставено на бюрото, но без парите в него и веднага подала сигнал в МВР. По делото са разпитани свидетели, извършени експертизи и др. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи съдебно заседание.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право