Пловдивската прокуратура привлече като обвиняем 32-годишен мъж от Столипиново за търговия с контрабандно злато

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем 32-годишния Симеон М.  за контрабанда на близо 4 кг златни накити, които е пренесъл, без да ги декларира през границата на страната, като стойността на предмета на престъплението е в особено големи размери. На Симеон М. е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 251, ал. 1 от Наказателния кодекс, след като служители на сектор Икономическа полиция при Областна дирекция на МВР-Пловдив и на Териториална дирекция на НАП са извършили проверка в златарския му магазин на улица „Правда” в ромския квартал „Столипиново”. При извършено претърсване и изземване от търговския обект и от къща, обитавана от него, били намерени и иззети 4 кг немаркирани златни накити – пръстени, синджири, обици, гривни и др., както и сумата от около 30 000 лева. Според данни по досъдебното производство златните бижута били внесени от Турция и нямали поставена маркировка с български държавен печат.

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив се извършват активни процесуално-следствени действия по случая. Обвиняемият Симеон М. е с взета мярка за неотклонение от прокурор  “парична гаранция” в размер на 20 000 лева, като сумата е внесена.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.