Пловдивската прокуратура привлече трима мъже като обвиняеми за телефонна измама

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми трима мъже за телефонна измама и с постановление на наблюдаващия прокурор задържа за срок от 72 часа 27-годишния Марин М., 31-годишния Атанас С. и 28-годишния Георги К.

Те са обвинени за това, че с цел да набавят за себе си или другиго имотна облага са измамили 77-годишна жена и с това направили опит да ú измъкнат 6400 лева – престъпление по чл. 210 ал.1 т.2 във връзка с чл. 209 ал.1 във връзка чл. 18 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 14 септември 2017 г., тримата обвиняеми отишли в Стамболийски, за да вземат 6400 лева, оставени от 77-годишна жена край контейнер за смет на улицата. Същия ден пострадалата получила обаждане по телефона от непознат мъж, който се представил за комисар от полицията и ú обяснил, че трябва да предаде парите, за да съдейства за полицейско разследване спрямо измамници.

При предприетите незабавни действия от служители на РУ на МВР-Стамболийски, тримата обвиняеми са задържани минути, след като взели парите. По делото се извършват активни процесуално-следствени действия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България