Пловдивската топлофикация: Взели сме нужните мерки да посрещнем настъпващия студен фронт

EVN Топлофикация е предприела мерки да посрещне настъпващия студен фронт и да осигури надеждно и качеството снабдяване с топлинна енергия и битова гореща вода на своите близо 40 000 клиенти в град Пловдив в условията на зимна обстановка и минусови температура, увериха от дружеството.

В ЕVN България Топлофикация е налице разработен оперативен план и програма за работа при зимни условия и са осигурени нормативните резерви от горива. Дружеството е извършило подготвителните предсезонни профилактики по съоръжения. В случай на авария е осигурен нужния брой екипи от оперативен и ремонтен персонал, оборудвани с техника и материали.

Клиентите могат да сигнализират за авария по топлопреносната мрежа или абонатна станция на телефон 0700 1 7898 или ако забележат течове на гореща вода по улици и абонатни станции или констатират парене от топлофикационни шахти и др.

През 2016 година EVN Топлофикация инвестира над 10 млн. лв. в сигурността и развитието на топлоснабдителната мрежа в Пловдив. Бяха положени нови главни топлопроводи по важни трасета като булевардите "Васил Априлов", "Шести септември" и "Пещерско шосе", ул. "Проф. Цветан Лазаров" и др. и бяха изградени нови топлопроводи с обща дължина от 4900 метра.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони