Десетки ранени след пожар в дискотека в Италия

Николай Нанков поставя начало на дискусия за новото райониране на страната

Йорданка Фандъкова: ЧЕЗ е стратегическо дружество, важно е да има гаранция за качествена услуга Столична община няма нищо общо със сделката, заяви столичният кмет

Две обвинения получи мъжът, който нападна сестра си и се барикадира в къща във Велинград

3000 снегорина са в готовност да чистят пътищата от снега

Бойко Борисов пред младежите в ГЕРБ: Опозицията казваше, че “асфалт не се яде” – хората сега сами искат да им строим магистрали (ВИДЕО)

БМВ откри нередности при софтуер за отработените газове

Задруга разработва критерии за качеството на храните В Сдружението на производителите членуват над 40 фирми

Олимпийските игри в ПьонгЧанг са посетени от над 1.3 милиона души

Деница Сачева: МОН има ясна стратегия за развитие на иновативните образователни методи

Мариано Рахой: Испания трябва да промени модела за финансиране на автонономните области

Доналд Тръмп: Въоръжаването на учителите зависи от властите на отделните щати

САЩ искат санкции върху 33 кораба и 27 компании заради нарушаване на ембаргото върху КНДР

Арестуваха четирима мексикански полицаи за отвличането на трима италианци

Руснаците без национален флаг и на закриването на Олимпиадата, реши МОК

Пловдивска верига болници се сдоби с най-модерния ЯМР апарат

Най-модерният апарат за магнитно-резонансна томография в света – “Магнитом Амира” на концерна “Сименс”, в момента се монтира във верига болници “Медлайн-Централ Хоспитал” в Пловдив. От началото на март пациентите ще могат да се изследват с авангардната техника, която ще е на разположение както на лежащо болните, така и на амбулаторни пациенти с направления по НЗОК, по договори със здравно-осигурителни дружества и срещу заплащане.

Подходящ е за неврологични, ортопедични, както и за онкологични заболявания. Най-голямо предимство на новия ЯМР (ядрено-магнитен резонанс) е намаляване на шума с 97%, което осигурява комфорт на болните по време на процедурата, известна като стресиращо шумна. Възможно е извършване на бързи 10-минутни изследвания със специално изработени за целта протоколи, определящи техния алгоритъм.

Съществува и специална програма за изследване на черния дроб – freez it, гарантираща кристално чист образ чрез “замразяването” му и улеснява диагностиката. На пациентите е известно, че при влизане в апарата не трябва да мърдат и те се стараят да изпълнят това изискване, но черният дроб не може да бъде фиксиран на едно място, тъй като органът се движи при дишането на пациента, поясниха специалисти от болницата.

Това силно затрудняваше диагностиката, но с новия апарат проблемът вече ще е решен. Ядрено-магнитният резонанс “Магнитом Амира” разполага и със специално оборудване и софтуер за изследване на млечни жлези. Заради усъвършенствания софтуер и скъсеното време за изследване апаратът има капацитет да обслужва дневно повече от 20 пациенти дневно. Екипът на “Медискен”, който ще обслужва пациентите, е от високо квалифицирани медици с богат опит в сферата на рентгенологията.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.