Мач на кило кръв и метър кожа

“Левски” без загуба вече 21 години

Царица Елеонора се поболява на фронта Дължим спасяването на Боянската църква на втората съпруга на Фердинанд

На 25 април 2018 да почерпят

Д-р ист. Николай Панайотов: Притежаваме единствената в света колекция от ритуални ножове за обрязване Откритият във Варненския халколитен некропол „златен фалос“ всъщност е предпазител /превръзка/ след обрязването

Пускат ток на най-богатите Електрическото „сърце” на най-луксозния SUV издържа 50 километра

Германският министър на външните работи нарече Асад “безчовечен” в реч в ООН

Полицията спря шествията на феновете

Тома Биков: ГЕРБ не се страхува от президента

Ген. Румен Миланов: Колкото по-шумен е един арест, толкова повече грешки се допускат

Арестуваха босненски гражданин с автомобил, пълен с оръжия в Италия

Еманюел Макрон: Франция и САЩ ще работят за ново ядрено споразумение с Иран

Съвместна проверка на плаж „Делфин“ направиха експерти от РИОСВ – Бургас и Министерството на туризма

Лиляна Павлова: Готови сме за клуба на развитите страни

Виетнамците се завръщат Десетки студенти от далечната страна ще се трудят в "Албена"

Пловдивска област се побратими с китайската провинция Хайнан

27pl4008aПловдивска област се побратими с най-младата провинция в Китай – Хайнан, разположена на едноименния остров в южната част на могъщата страна от Далечния Изток върху площ от 35 400 кв. км и с население от над 9 милиона жители.

Побратимяването стана факт навръх Димитровден след подписан меморандум между губернатора на Пловдив Здравко Димитров и Я Сун, председател на Китайския народен политически консултативен комитет. Двете страни се договориха да полагат съвместни усилия за насърчаване на приятелските отношения и двустранния икономически и търговски поток и да извършват активен обмен в селското стопанство, туризма, културата, логистиката, медицинските услуги и др.

Освен това ще бъде проучена възможността китайски авиокомпании да кацат директно на летище Пловдив. Делегацията от Хайнан прояви интерес към възможностите за инвестиции в “Тракия икономическа зона” и покани българските производители на плодове и зеленчуци на панаир на тропическите плодове.

Хайнан има статут на специална икономическа зона със силно развит туризъм и земеделие, а на острова се организират и едни от най-големите панаири и бизнес форуми в света. Брутният вътрешен продукт на Хайнан достига 370.28 млрд. китайски юана, а темпът на растеж през 2015 г. е 8.1%. На острова се намират едни от най-красивите курорти в региона с пясъчни плажове и топло море.

“Подписаният днес меморандум дава основа за едно дългосрочно сътрудничество и бизнес партньорство между Пловдивска област и провинция Хайнан”, декларира губернаторът Здравко Димитров. Той инициира разработване на програма за обмен на български и китайски студенти.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.