Пловдивските катаджии с акция тази събота по автомагистрала "Тракия" и из града

Проверките ще се извършват и с техническото оборудване, което имат новите служебни автомобили

Специализирана операция по линия на пътния контрол и безопасността на движението предприемат тази събота служителите на Областната дирекция на МВР в Пловдив и на автомагистрала "Тракия".

От 10 до 12 часа ще извършват широкообхватни проверки за спазване на скоростните режими, ползване на обезопасителни системи, употреба на алкохол и наркотични вещества, наличие на задължителната застраховка "Гражданска отговорност" и дали тя е валидна и други изисквания по Закона за движение по пътищата.

При констатирани нарушения с помощта на техническото оборудване в новите служебни полицейски автомобили на водачите ще се издават на място актове или фишове. Ще им се връчват и предишни наказателни постановления и неплатени глоби.

В акцията освен служители на сектор "Пътна полиция" ще се включат и представители на Криминална и Икономическа полиция, които ще проверяват за нелегални емигранти и трафик на хора, притежание и пренос на наркотични и упойващи вещества, транспортиране и притежание на незаконни огнестрелни оръжия, крадени или безакцизни стоки, обявени за издирване лица и други престъпления.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България