Пловдивските патриоти: Само в нашата листа няма "парашутисти", но имаме също летец!

Пловдивските патриоти не пропуснаха да се похвалят в понеделник, че само в тяхната листа с кандидати за депутати в 44-оно Народно събрание от 16 РИК няма нито един "парашутист", спуснат от партийните централи в столицата.

"Внасяме листа с кандидати за народни представители, съставена изцяло от пловдивчани. Ако погледнем основните политически сили - единствено при нас няма да видите парашутисти или партийни началници, спуснати отгоре. Нашите кандидати са местни хора, познати в града, с добро име и професионална реализация. Пловдив има потенциала да излъчи свои избраници. А и това е почтеното отношение към хората в града, които ни гласуват доверие", декларира Славчо Атанасов, водач на "Обединени патриоти - НФСБ, Атака и ВМРО" Славчо Атанасов за Пловдив-град, минути след като регистрира листата в 16-а Районна избирателна комисия.

Втори след бившия кмет на Пловдив Славчо Атанасов е общинският съветник и координатор на ВМРО Александър Сиди, а трети е местният лидер на "Атака" Димитър Керин. Четвърти в листата на патриотите е общинският съветник и местен лидер на НФСБ Костадин Гаров. Бившият шеф на Агенцията за приватизация в града Александър Пецов и зам.-кметът на район "Южен" Павел Милушев са също кандидати за народни представители.

В листата на патриотите влизат още председателят на групата на Патриотичния фронт в местния парламент Слави Георгиев и бившият общински съветник Даниела Кинова. 11-и в листата на Обединените патриоти е военният летец Камен Христов. "Тъй като стана ясно, че летците влизат, сме сигурни, че и последният в нашата листа влиза в следващия парламент", коментира с усмивка Александър Сиди.

Кметът на Пловдив Иван Тотев регистрира листата на ПП ГЕРБ в 16 РИК, като категорично опроверга тръгналите през уикенда слуховете, че Бойко Борисов се е отказал да е водач на листата в града под тепетата. Експремиерът е под №1 за Пловдив-град, а водач на областната листа на ГЕРБ е бившият генерал от ВВС Константин Попов. Водач на листата на "БСП за България" под тепетата пък е роденият в Киев социолог проф. Иво Христов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика