Пловдивският апелативен съд промени условните присъди на трио наркодилъри в ефективни

Пловдивският апелативен съд отмени навръх Свети Валентин условното осъждане на трио наркодилъри, държали с цел разпространение дрога на обща стойност 25 000 лв. и измени мерките им за неотклонение от "подписка" в "задържане под стража".

Апелативните магистрати измениха присъдата на Окръжния съд в Пловдив, с която подсъдимите Любомир Георгиев, Драгомир Амбарев и Людмила Андонова са признати за виновни за престъпления по чл. 354А, ал. 1, пр.1 във връзка с чл. 58А, ал.1 и чл. 54 от НК и на всеки от тях е наложено наказание от по 3 години лишаване от свобода с изпитателен срок от 5 години и глоби в размер на по 5000 лв. Апелативният съд отмени приложението на чл.66, ал. 1 от НК за отлагане изпълнението на наказанието с изпитателен срок от 5 години и потвърди присъдата в останалата й част. За изтърпяването на така наложеното на всеки от подсъдимите наказание лишаване от свобода от по 3 години Апелативният съд определи първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип.

Решението подлежи на протест и обжалване пред ВКС в 15-дневен срок. Апелативен съд - Пловдив измени и взетата по отношение на Любомир Георгиев, Драгомир Амбарев и Людмила Андонова мярка за неотклонение от подписка в задържане под стража. Това определение от 14 февруари 2017 г. подлежи на обжалване и протест в 7-дневен срок пред ВКС.

Подсъдимият Любомир Георгиев бе заловен на 1 януари 2015 г. с наркотици с общо тегло 2240,5 грама на обща стойност 13 443 лв. Драгомир Амбарев бе спипан на 1 декември 2015 г. с дрога на обща стойност 9368,61 лв., а на същата дата в жилището, обитавано от Людмила Андонова, бяха открити високорискови наркотични вещества на обща стойност 1199,87 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони