БАБХ проследява фуражна суровина от Бразилия със съмнение за наличие на салмонела

Мариана Маринова атакува „Фермата” “Мисис България” е вторият обявен известен участник

Поет от Банско се вдъхнови от президента Радев, посвети му стихотворение

Пуснаха движението по едното платно на магистрала „Струма“

Венета Харизанова плашещо слаба (СНИМКИ)

Опашка над 8 километра се е образувала на „Дунав мост 2“

Фандъкова: Приключи третият етап от изграждането на канализация в столичния квартал „Люлин“ 9

Пожар гори в коритото на река Марица в Пловдив, подпалили са се незаконни къщи

Павел, Венци Венц и Дара се глезят с 5 звезди Втора обща песен за хитовите изпълнители

11 спасители от София и Боровец издирвали украинския турист, който пострада в района на връх Мальовица

Община Търговище ще дофинансира селско училище

Сливен ще иска кредит за съфинансиране на проект за туризма

Два нови случая на западнонилска треска в Бургас и Монтана

Китайците търсят сигурност по време на ваканцията Румънците пътуват спонтанно, не чакат причина да стегнат куфарите

Началото на сезона в италианската Серия А по MAX Sport през уикенда

Пловдивският Окръжен съд оправда бившата кметица на район „Централен” Райна Петрова

Бившата кметица на 80-хилядния район „Централен” в Пловдив Райна Петрова (ГЕРБ) напусна днес след обяд Съдебната палата в града под тепетата с оправдателна присъда и по двете й повдигнати от Окръжна прокуратура обвинения.

Магистратите от Окръжния съд в Пловдив не приеха осъдителна прокуратура по нито една от тях. Първото бе за това, че от началото на юни 2012 г. до юли 2013 г., в качеството си на кмет на район „Централен“ не е изпълнила служебните си задължения по ЗМСМА при прилагане на разпоредбите на решение на Общинския съвет на Община Пловдив, с което са делегирани права на директорите на ЦДГ и ОДЗ от район „Централен“ по управление на бюджетните сметки, които разпоредби им дават право да проведат самостоятелно процедурите по ЗОП за възлагане на доставка на хранителни продукти.

Райна Петрова бе обвинена, че не е осигурила самостоятелното провеждане на процедури по ЗОП от страна на директорите на ЦДГ и ОДЗ в качеството им на възложители на обществени поръчки, включително и самостоятелен избор на доставчик на хранителни продукти и е иззела възможността на възложителите по сключените договори сами да определят изпълнителя и самата тя е определила избора на изпълнител на договорите по ЗОП вместо възложителите, с цел да набави за другиго облага чрез получаване на парични средства общо за 2012 г. и 2013 г. в размер на 44 855,03 лв. и от това са могли да настъпят немаловажни вредни последици, а именно сериозно накърняване на авторитета и доверието в местната власт и нарушаване на принципа за свободна и лоялна конкуренция – престъпление по чл. 282 ал. 2 във вр. с ал. 1 от Наказателния кодекс.

Второто обвинение срещу бившата районна кметица от ПП ГЕРБ бе по чл. 304б ал. 1 от Наказателния кодекс за това, че през месец юни 2013 г. е приела дар, който не й се следва – подаръчен ваучер за туристическа услуга на стойност 9780 лв. от Надежда Минчева, за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностно лице – Борислав Стаматов във връзка със службата му относно провеждане на процедура по възлагане на обществена поръчка на стойност 376 000 лв. за избор на изпълнител за доставка на хранителни продукти на детските ясли и детските кухни на територията на Район „Централен“ при Община Пловдив, включваща отправяне на покана за договаряне към дружество „Надежда 2000“ ЕООД Пловдив и сключване на договор за изпълнение със същото дружество.

Бизнесменката Надежда Минчева също бе оправдана от Пловдивския Окръжен съд. Тя бе обвинена за това, че през месец юни 2013 г. е дала дар – подаръчен ваучер на стойност 9780 лв. за екскурзия до Тайланд на Райна Петрова, която е твърдяла, че може да упражни влияние при вземане на решение от длъжностно лице във връзка със службата му относно провеждане на процедура по възлагане на обществена поръчка на стойност 376 000 лв. за избор на изпълнител за доставка на хранителни продукти в детските ясли и детските кухни, включваща отправяне на покана за договаряне с „Надежда 2000“ ЕООД и сключване на договор за изпълнение с това дружество.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.