Пловдивският окръжен съд уважи молбите на 11 затворници за предсрочно освобождаване

Състав на Окръжен съд-Пловдив разгледа днес 14 дела за условно предсрочно освобождаване на лишени от свобода. Делата са образувани по предложение на комисия, председателствана от началника на Пловдивския затвор Божил Иванов за освобождаване от изтърпяване на остатъка от наказанието „лишаване от свобода“.

Съобразно разпоредбите на НК това е допустимо по отношение на осъдени, които с примерно поведение и честно отношение към труда са дали доказателства за своето поправяне, а освен това са изтърпели не по-малко от 1/2 от наложеното наказание, а за рецидивистите – 2/3 трети. Уважени бяха 11 предложения за условно предсрочно освобождаване на осъдени лица.

Съдът намери, че те са имали примерно поведение, съвестно са изпълнявали възложените им трудови задължения и неизтърпеният остатък от наложените им наказания е сравнително малък. Искането на трима лишени от свобода не беше уважено.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.