На 21 март 2018 да почерпят

Генков на преговори с „Локо“ (София)

Прахът на Стивън Хокинг ще бъде положен в Уестминстърското абатство

Полицията в Пловдив издирва мъж, намерил портфейл с много пари и не го върнал

Старт на ремонта на „Графа“ с финала на европредседателството Корейци искат да правят тикет системата на София

Реферите стягат редиците през уикенда

Висшето поскъпва с 12 на сто от есента По-евтино ще бъде обучението само в Софийския университет, намаленията са между 200 и 500 лева

Доналд Тръмп заяви, че може да се срещне с Владимир Путин в най-близко бъдеще

Тъмната страна на вечното дерби

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 март 2018

Язовир “Кърджали” е започнал да прелива

Без банкови такси за плащане към ведомства Прилагането на облекчението ще зависи от всяко ведомство

Отказват на клиент да му продадат алкохол, той хвърля ръчна граната Двама души бяха убити и още няколко ранени в столицата на Молдова Кишинев

„Люлин“ предава от Марс

Руското МВнР покани всички посланици на среща по случая Скрипал на 21 март

Пловдивският районен съд прекрати делото срещу кмета на Брезово

От дясно на ляво: Кметът на Брезово Радньо Манолов, заместник-кметът Димитър Томов и секретарят на общината Стойна Малешкова.

Състав на Пловдивския районен съд прекрати в понеделник наказателно дело НОХД 6461/2016 г. срещу кмета на Брезово Радньо Манолов, зам.-кмета Димитър Томов, секретаря на общината Стойна Малешкова и пенсионната брокерка Стоянка Стоянова от “ДСК – Родина” АД. Четиримата бяха обвинени от прокуратурата в престъпления по служба по чл.311, ал.1 от НК – съставяне на официални документи с невярно съдържание.

Според магистратите обвинението не е прецизирано, не описва конкретно виновните постъпки на всеки от подсъдимите и по този начин ги лишава от конституционното им право на на адекватна защита. С този мотив Районният съд прекрати делото и го върна на прокуратурата за напълно ново разследване от фазата на досъдебното производство.

Заради същите тези обвинения кметът на Брезово бе отстранен от съда през първия си управленски мандат 2011/2015 г. През есента на 2015 г. Радньо Манолов отново спечели местните избори и в момента кара втори кметски мандат. Той бе предаден на съд за това, че от 10 февруари до 26 май 2014 г. е съставял официални документи с невярно съдържание – нотариални удостоверения, и с тях са прехвърляни суми от различни пенсионни фондове в друг фонд за допълнително задължително пенсионно осигуряване (ДЗПО).

Идентични са и обвиненията към зам.-кмета на Брезово Димитър Томов и секретаря на общината Стойна Малешкова. Подбудител и автор на схемата е брокерката Стоянка Стоянова, като деянието е извършено в условията на продължаващо престъпление от 17 януари 2013 г. до 2 октомври 2014 г. В хода на досъдебното производство са били разпитани 155 свидетели, които разбрали за промяната от писма, изпратени им от осигурително-пенсионните компании, с които ги уведомявали, че е извършено прехвърляне на средствата им в друг фонд чрез заявления, които уж били подписани лично от тях. Част от свидетелите твърдят, че Стоянка Стоянова им е предоставяла множество документи, които са подписвали в банков офис в Брезово, без да им се разясни какви са последиците.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.