Меркел: „Няма възможности“ за промяна на споразумението за Брекзит

Битка за 15 млрд. евро стои зад атаката срещу строителите 1000 машини ще бъдат паркирани на “Цариградско шосе” в София без да пречат на гражданите

Сериозна чистка в „Локо“ (София)

Съдбата на Правителствена решават депутатите Дългът от 33 млн. лв. е от неизплатена надлимитна дейност на болницата

От „Надежда“ в Сливен искат свои съветници, узаконяване на къщите и мечтаят за среща с вътрешния министър

Възрастна жена пропадна в шахта в Пловдив

Будапеща плаши с още антимигрантски кампании

Смог ваканция въвеждат в училище Децата с хронични респираторни проблеми ще могат да си остават вкъщи, според една от мерките на МОН

Вицепремиерът Марияна Николова: Наградите на туризма са показател, че секторът в България се развива успешно

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 12 декември 2018

Пожар затруднява движението в района на Петте кьошета в столицата

Даваме до 200 лв. за коледни подаръци (обзор) Две трeти от хората ще купят модни артикули, почти половината - козметика

Пропадат 19 дела за отнемане на 21 млн. лв. (обзор) Съдът прекрати конфискация на имоти за близо 2 млн. лв. на Христо Бисеров

Возят Миню Стайков в инвалидна количка (обзор) От 20 октомври бил настанен в болницата на затвора

Макрон вдигна минималната заплата (обзор) Антиправителствените протести продължават

Пловдивският районен съд прекрати делото срещу кмета на Брезово

От дясно на ляво: Кметът на Брезово Радньо Манолов, заместник-кметът Димитър Томов и секретарят на общината Стойна Малешкова.

Състав на Пловдивския районен съд прекрати в понеделник наказателно дело НОХД 6461/2016 г. срещу кмета на Брезово Радньо Манолов, зам.-кмета Димитър Томов, секретаря на общината Стойна Малешкова и пенсионната брокерка Стоянка Стоянова от „ДСК – Родина“ АД. Четиримата бяха обвинени от прокуратурата в престъпления по служба по чл.311, ал.1 от НК – съставяне на официални документи с невярно съдържание.

Според магистратите обвинението не е прецизирано, не описва конкретно виновните постъпки на всеки от подсъдимите и по този начин ги лишава от конституционното им право на на адекватна защита. С този мотив Районният съд прекрати делото и го върна на прокуратурата за напълно ново разследване от фазата на досъдебното производство.

Заради същите тези обвинения кметът на Брезово бе отстранен от съда през първия си управленски мандат 2011/2015 г. През есента на 2015 г. Радньо Манолов отново спечели местните избори и в момента кара втори кметски мандат. Той бе предаден на съд за това, че от 10 февруари до 26 май 2014 г. е съставял официални документи с невярно съдържание – нотариални удостоверения, и с тях са прехвърляни суми от различни пенсионни фондове в друг фонд за допълнително задължително пенсионно осигуряване (ДЗПО).

Идентични са и обвиненията към зам.-кмета на Брезово Димитър Томов и секретаря на общината Стойна Малешкова. Подбудител и автор на схемата е брокерката Стоянка Стоянова, като деянието е извършено в условията на продължаващо престъпление от 17 януари 2013 г. до 2 октомври 2014 г. В хода на досъдебното производство са били разпитани 155 свидетели, които разбрали за промяната от писма, изпратени им от осигурително-пенсионните компании, с които ги уведомявали, че е извършено прехвърляне на средствата им в друг фонд чрез заявления, които уж били подписани лично от тях. Част от свидетелите твърдят, че Стоянка Стоянова им е предоставяла множество документи, които са подписвали в банков офис в Брезово, без да им се разясни какви са последиците.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.