Пловдивският университет домакин на кръгла маса „Младите хора в Нова Европа“

Кръгла маса на тема „Младите хора в Нова Европа“ ще се проведе тази сряда от 11 часа в зала „Компас” в Ректората на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”.

Организатор на форума е Философско-историческият факултет, а програмата включва представяне на книгата „The New Diversity of Famile Life in Europe. Mobile ethnic groups and flexible boundaries” и дискусия на тема „Младите хора в Нова Европа – изследователски и приложни перспективи”. Книгата е събрала общо 13 текста на изследователи от Германия и България, чието средоточие се явява темата за разнообразните семейни форми на живот в съвременна Европа, белязани от прекосяване на граници от различен порядък и живот в транснационални социални пространства.

Тя ще бъде представена от съставителите и автори Бану Чътлак от Дортмундския университет, Себастиан Куртенбах от Билефелдския университет и Меглена Златкова от ПУ „Паисий Хилендарски”. Работният език на кръглата маса, която е резултат от сътрудничеството между Философско-историческия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски” и двата университета в Германия, е българският.

13pl4012

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони