Пловдивски бабаит налетя с юмруци на двама униформени полицаи

МВР

23-годишният криминално проявен пловдивчанин Е.И. е задържан за 24 часа в ареста на Четвърто Районно управление на МВР заради неизпълнение на полицейско разпореждане. Младият мъж не само направил опит да осуети извършването на проверка от служителите на реда около 23.30 часа в сряда на бул. "Княгиня Мария Луиза" в центъра на града под тепетата, но и нападнал с юмруци и удари двамата полицаи и оказал яростна съпротива при задържането.

По случая е образувано бързо производство по чл. 325, ал.2 от НК, който предвижда до 5 години лишаване от свобода.

През последното денонощие на територията на Областната дирекция на МВР-Пловдив са задържани още 8 души с наркотици. Двама 28-годишни мъже са арестувани след сделка с амфетамини на бул. "Цариградско шосе", като в лекия автомобил "Ауди" на единия били открити и иззети 30,398 грама от наркотика плюс 0,34 грама марихуана и гриндер. Други четирима мъже попаднаха зад решетките на полицейските арести на Шесто РУ в квартал "Столипиново" и на Второ РУ за притежание на наркотици - синтетичен канабиноид и марихуана.

Пловдивски полицаи задържаха в сряда около 14 часа 41-годишен чуждестранен гражданин, който се държал агресивно към персонала на хотела и бил във видимо неадекватно състоние. При обиск в хотелската стая на мъжа били открити и иззети 0,467 града екстази. Материалите по образуваното досъдебно производство са докладвани в Районна прокуратура – Пловдив.

Коментари

Задължително поле