Пловдивски девически хор поканен за участие в международен фестивал в Русия

Пловдивският девически хор "Евмолпея" стана първият български състав, поканен за участие в международния юношески фестивал на музикалното творчество "Земята - наш общ дом" в руския град Екатеринбург. Фестивалът се провежда за 16-и път от 1982 г. насам, а негови организатори са правителството на Свредловска област и Урало-сибирската федерация на асоциациите и клубовете на ЮНЕСКО.

През 35-годишната история на фестивала жителите на побратимения на Пловдив Екатеринбург са посрещнали повече от 350 състава от цял свят, но за първи път ще имат удоволствието на живо да се запознаят с българското хорово изкуство. През годините музикалният празник на Свредловска област се превърна в едно от водещите музикални събития на младежкото любителско творчество в света. На границата между Европа и Азия си дават среща най-елитните детско-юношески формации на няколко континента.

Момичетата на Рада Славинска и Ганка Янкова от хор "Евмолпея" вече стягат куфарите за 22-то си задгранично турне, но преди да кацнат в Екатеринбург, ще гостуват в българското посолство в Москва.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия