Пловдивски депутат от БСП пита: Верни ли сме днес на завета от 1908 година?

„Верни ли сме днес на завета на онези светли български умове, които с дела и сърце отстояваха България?“, написа народният представител от „БСП за България” Георги Търновалийски в страницата си във Фейсбук навръх Деня на независимостта – 22 септември.

„Вярвам, че мислейки по-често, говорейки по-често за това историческо събитие, за неговата цел - цел, която поставя над всичко Силна България, ще можем по-успешно да отстояваме достойното съществуване и развитие на страната ни.

Защото няма независимост без икономическо и духовно израстване, без защита на националните ни интереси и приоритети. Можем ли и днес да повторим думите от Манифеста:" Българският Народ, непоколебимо верен към паметта на народните дейци за своята свобода и въодушевяван от техните завети, неуморно работи за уреждането на хубавата си земя..." Верни ли сме на завета на онези светли български умове, които с дела и сърце отстояваха България? Единение на различните политическите сили за постигане на Независимостта на България и запазването на духа на Съединението това е било постигнато преди 109 години. Можем ли да го постигнем и днес? В името на Свободна и независима България, в името на българския народ!“, написа още червеният пловдивски депутат Георги Търновалийски в профила си в социалната мрежа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България