Пловдивски лихвар раздал 6 млн. лв. заеми

Владимир Петров имал над 240 клиенти

Адвокатка и бивш магистрат, разследвани за измами, натопили самозвания банкер

Прибирал от длъжниците коли и апартаменти

Пловдивският бизнесмен Владимир Петров е раздал 6 млн. лв. срещу лихва за почти 20 г. и имал над 240 клиенти. Това стана ясно в Окръжния съд в града под тепетата, където се гледаше мярката му за неотклонение. Магистратите оставиха лихваря в ареста, след като стана ясно, че са открити заложени десетки коли, нотариални актове, копия от лични карти и записи на заповеди от негови длъжници.

Съдът реши, че има реална опасност Петров да се укрие или да въздейства на свидетели, които му дължат парии затова го остави зад решетките. Бизнесменът е натрупал 1 млн. лева от лихвите, като с тях е купувал апартаменти в Пловдив и София. Петров е бил задържан на 10 юли, след като сигнал срещу него подали бившият магистрат, разследван за измама Крум Стоянов и адвокатката Мария Делова, която е следствена и е в ареста.

Двамата взели пари от лихваря, но не му ги върнали и Петров прибрал мерцедеса на Стоянов. Това вбесило мъжа и той решил да се обърне към прокуратурата. Имената, както на лихваря, така и на душманите му, са добре известни в Пловдив.

Миналата година майката на Делова публично обвини дъщеря си и авера є Крум Стоянов, който има охранителна фирма, в грандиозна измама. Двамата обещавали заплата от 8000 евро на музиканти в скандинавските страни, но без трудов договор. Тогава пенсионерката разказа, че това не била първата измама на дъщеря є, която се занимавала и с нечестни продажби на недвижими имоти. Свидетелство за това е Фейсбук страницата “Измамени от Делови Груп ООД и адвокат Мария Славкова”, където са описани различни скандални случаи на опарени от нея хора.

Коментари

Задължително поле