Пловдивски райкмет с извънредни мерки срещу сметищата в ромското гето „Столипиново“

Съвместни екипи на администрацията район „Източен“, общинско предприятие „Чистота“, Общинския инспекторат, ОП „Общинска охрана“, Общинска полиция, Шесто районно управление на МВР и РИОСВ-Пловдив започват дежурства през деня и вечерните часове, включително и в почивните дни, за да се спре образуването на нерегламентирани сметища за строителни отпадъци в ромския квартал „Столипиново“.

Това бе решено на състоялата се по инициатива на кмета на район „Източен“ Николай Чунчуков среща с представители на институциите. „Порочната практика фирми и частни лица от целия град да идват тук да изхвърлят отпадъците от строително-ремонтни дейности трябва са спре. В дежурните екипи са включени длъжностни лица, които имат правото веднага да съставят актове за констатирано нарушение, след което да наложат и законоустановените санкции. Ще бъдем безпощадни към нарушителите и ще следим за заплащането на глобите“, декларира районният кмет.

Част от извънредните мерки, които ще се предприемат, ще е засилването на контрола над „любимите” за нарушителите места в гетото. „Те са известни както на районната администрация, така и на служителите на ОП „Чистота”, допълни райкметът Чунчуков. Той напомни, че от общинско предприятие „Чистота” са обособили пред базата си на улица „Даме Груев” 64А специална площадка, където се приемат строителни отпадъци от частни ремонти по домовете и всевъзможни боклуци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България