Пловдивски районен кмет направи първа копка с багер в двора на забавачка „Славей”

Кметът на район „Северен” в Пловдив инж. Ральо Ралев направи първа копка за изграждане и оборудване на две нови комбинирани съоръжения за игра за 10 000 лв. в двора на забавачка „Славей”, като подкара лично багера за удоволствие на над 200-те малки обитатели на детското заведение.

Деца, учители и персонал бяха радостни свидетели на събитието, станало възможно след участие в общинската програма за финансиране проектирането и изграждането на нови детски площадки. Кметът на „Северен” Ральо Ралев всяка година мотивира за участие в тази програма всички детски градини в района. Така дворните им пространства чувствително се обновиха, а съоръженията за игра отговарят на съвременните изисквания за удобство и високо качество на използваните материали. Благодарение на този подход през това лято освен в ДГ „Славей" ще бъдат направени ремонти в още 4 забавачки в района на обща стойност от 44 700 лв., отпуснати от общинската хазна. Към тази сума с 30% участие ще се включат и самите детски заведения със средства от своите бюджети.

„Тези вложения ще дадат възможност да се преодолее неизбежната амортизация и да се дооборудват съществуващите детски обекти. Похвално е, че директорите на градините не пестят усилия, за да разработват проекти за участие в програмата, така доказват, че са добри стопани на своите детски заведения”, коментира райкметът на „Северен” Ральо Ралев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони