Пловдивски седесари се събират на 7 декември да празнуват и загърбят различията

Бивши и настоящи седесари по душа и сърце от Пловдив поканиха своите съпартийци и съмишленици на 7 декември в ресторант „Одеон” край античния Форум в града под тепетата, за да отбележат заедно 28 години от създаването на СДС и да загърбят различията. „Ще перифразираме Достоевски и ще припомним, че изпод шинела на този съюз на възстановените и създадените след 10 ноември десни партии излязоха всички политически организации, които определят себе си като част от десницата.

За 28 години дясното преживя възходи и падения, управлението на СДС беше демонизирано, но и десницата сама направи достатъчно, за да даде възможност на крамолите да излязат на преден план и да засенчат спомена за направените реални реформи. Събирахме се и се разделяхме и продължаваме да го правим и сега. Повтаряме, че трябва да сме заедно, за да предложим алтернатива на десните избиратели, които вече не гласуват или го правят „с отвращение”. Но и последните опити за консолидация на десницата се правят на парче и всъщност от тях няма да последва жадуваното дясно единство.

7 декември е възможно най-подходящата дата да се върнем към корените си, да си спомним за създателите, да си поговорим, ако не като приятели, то поне като съмишленици. Затова каним политиците, които се чувстват част от десницата, на чаша вино и човешки разговор за миналото, настоящето и бъдещето на традиционното дясно. Можем да загърбим различията в името на дясното!”, призовават организаторите на празненството начело с домакина Тони Симидчиева, чийто ресторант „Одеон” помни не една и две сбирки на десницата и на „сините” от СДС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони