Гениалните доктори „клъцни-срежи” Холивудските знаменитости дължат „естествения” си вид на виртуозни пластични хирурзи

Роналдо срещу германци – 22 мача, 26 гола (ИНФОГРАФИКА)

Върхът на Джеймс Бонд Интерактивни изживявания с автомобилите на Агент 007

Вижте как Кейт и Уилиам излизат от болницата с новородения принц

Александра Богданска-Петканова на почивка без мъжа си

Шофьор на претъпкан бус “вежливо” подхвърлил 30 лева подкуп на пътни полицаи

Спираме да ядем боклуците на Европа В София бе обсъдено бъдещето на здравните системи

Бившият лидер на босненските сърби Радован Караджич настоя за отмяна на присъдата му за геноцид

Трябва ли да ми изплащат „клас“ със задна дата, ако е дължим

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 24 април 2018

Д-р Мирослав Ненков: Таксата при общопрактикуващите лекари трябва да се увеличи

МО купува леки коли за един милион

Славчо Атанасов: Последните 20 години по стадионите се получиха много неприятни неща

Първа лека катастрофа за новите шофьорски закони (обзор) Депутати, катаджии и чиновници изслушаха куп забележките от експерти

Държавният дълг се понижи до 25% от БВП

Пловдивски уролози излекуваха над 130 болни с модерен комбиниран лазер

Пловдивски уролози са спасили от страдания през последните шест месеца над 130 пациенти с различни урологични заболявания благодарение на ултрамодерния комбиниран лазер “Револикс Дуо”. Н Високотехнологичната апарутара от последно поколение е подходяща за разбиване на камъни и за интервенции върху тъкани – простатна жлеза, пикочен мехур и бъбреци, а има широко приложение и при лечение на злокачествени и доброкачествени тумори. От половин година лазерът се използва ежедневно, което води до значително съкращаване престоя в болницата и разходите по лечението. Възрастовият диапазон на преминалите пациенти е много широк – от 25-годишни със склероза на мехурната шийка до 90-годишни с онкологични заболявания или уголемена простата, която с лазера буквално бива “изпарявана”.

Процедурата е абсолютно атравматична и не изисква дълъг престой в стационар. Така пациентите се връщат на работа след 2 до 5 дни. Повечето от преминалите болни са избегнали отворени операции. Този терапевтичен лазер е доказано щадящ за тъканите, тъй като дължината на вълната е 2 микрона, а дълбочината на проникване в органите е до 0,3 мм. Ефектът от лечение с техниката е в резултат на абсорбцията на енергията във водните молекули на клетките, а именно това е най-голямото му предимство, твърдят уролозите. Мощният лазерен импулс при разбиване на камъни в пикочо-половата система предизвиква микровзрив, с който унищожава кристалната решетка на конкрементите. С флексибилния уретерореноскоп достъпни за третиране са и камъните в бъбреците. При меките тъкани светлинният сноп води до тяхното “изпаряване” и точно това е разликата със зеления и диодния лазери, разрушаващи структурата на хемоглобина.

Благодарение на тънките и дългите оптични влакна апаратът “Револикс Дуо” може да се ползва за оперативна работа на всички нива на пикочо-отделителната система, без да предизвиква некрози и карбонизации. Други предимства на високотехнологичната хирургична техника са минималното до лисващо кървене, краткият период, в който се носи катетър, липса на постоперативни усложнения, бързото възстановяване и късият болничен престой. Комбинираният лазер е изцяло подходящ за пациенти с придружаващи заболявания и болни на антикоагулантна терапия – такива, които приемат лекарства за разреждане на кръвта. Предназначен е за лечение на увеличена простата, склероза на мехурната шийка, стриктури на уретрата, тумори на пикочния мехур и бъбреците, както и за разбиване на камъни по цялото протежение на пикочо-отделителната система.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.