На 17 ноември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за неделя, 17.11.2019

Жена е била ранена при въоръжен обир на газстанция в София

Хиляди се събраха на протест срещу Николас Мадуро във Венецуела

Зловещият Какамо – между легендите и историята Каменното орлово гнездо сякаш е обитавано от призраци

Конят, който предизвика катастрофа със 7 ранени, е безстопанствен

Родителите на починалото 3-годишно дете: Лекарите виждаха, че умира

Към „историята си” добавяме истерия След Паисий, комай нищо

Над 200 000 протестират в Прага срещу чешкия премиер Андрей Бабиш

Над 100 души са арестувани по време на протест на „жълтите жилетки“ в Париж (СНИМКИ и ВИДЕО)

Куфарът, стреснал търновци, се оказа празен

Ивелин Попов слага край на кариерата си в националния отбор по футбол

Кола се удари в полицейски джип в Ямбол

Вицепремиерът Каракачанов: Предложението ни е първият ден от болничните да не се плаща, парламентът ще решава

Соня Йончева – свръхестествен глас в човешко тяло

Пловдивски уролози излекуваха над 130 болни с модерен комбиниран лазер

Пловдивски уролози са спасили от страдания през последните шест месеца над 130 пациенти с различни урологични заболявания благодарение на ултрамодерния комбиниран лазер „Револикс Дуо“. Н Високотехнологичната апарутара от последно поколение е подходяща за разбиване на камъни и за интервенции върху тъкани – простатна жлеза, пикочен мехур и бъбреци, а има широко приложение и при лечение на злокачествени и доброкачествени тумори. От половин година лазерът се използва ежедневно, което води до значително съкращаване престоя в болницата и разходите по лечението. Възрастовият диапазон на преминалите пациенти е много широк – от 25-годишни със склероза на мехурната шийка до 90-годишни с онкологични заболявания или уголемена простата, която с лазера буквално бива „изпарявана“.

Процедурата е абсолютно атравматична и не изисква дълъг престой в стационар. Така пациентите се връщат на работа след 2 до 5 дни. Повечето от преминалите болни са избегнали отворени операции. Този терапевтичен лазер е доказано щадящ за тъканите, тъй като дължината на вълната е 2 микрона, а дълбочината на проникване в органите е до 0,3 мм. Ефектът от лечение с техниката е в резултат на абсорбцията на енергията във водните молекули на клетките, а именно това е най-голямото му предимство, твърдят уролозите. Мощният лазерен импулс при разбиване на камъни в пикочо-половата система предизвиква микровзрив, с който унищожава кристалната решетка на конкрементите. С флексибилния уретерореноскоп достъпни за третиране са и камъните в бъбреците. При меките тъкани светлинният сноп води до тяхното „изпаряване“ и точно това е разликата със зеления и диодния лазери, разрушаващи структурата на хемоглобина.

Благодарение на тънките и дългите оптични влакна апаратът „Револикс Дуо“ може да се ползва за оперативна работа на всички нива на пикочо-отделителната система, без да предизвиква некрози и карбонизации. Други предимства на високотехнологичната хирургична техника са минималното до лисващо кървене, краткият период, в който се носи катетър, липса на постоперативни усложнения, бързото възстановяване и късият болничен престой. Комбинираният лазер е изцяло подходящ за пациенти с придружаващи заболявания и болни на антикоагулантна терапия – такива, които приемат лекарства за разреждане на кръвта. Предназначен е за лечение на увеличена простата, склероза на мехурната шийка, стриктури на уретрата, тумори на пикочния мехур и бъбреците, както и за разбиване на камъни по цялото протежение на пикочо-отделителната система.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.