Пловдивски ученици гости на най-младата депутатка в парламента

Група пловдивски ученици от 11-и клас и 12-и клас ще гостува в парламента на народния представител от „БСП за България” Теодора Халачева навръх 1 ноември - Деня на народните будители.

Визитата на младежите и девойките включва разглеждане на сградата, присъствие на пленарно заседание и разговор с техния своеобразен домакин Теодора Халачева.

С младата депутатка се познават от часовете по гражданска активност в Националната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров”. „Миналата есен бях поканена в качеството си на общински съветник. Останах много впечатлена от будните въпроси, от аргументираното любопитство и обществената ангажираност на тези млади хора”, разказа Теодора Халачева. Тя е убедена, че утрешното посещение ще обогати представата им за функциите на парламентарната институция, за политическите дебати и нормотворческите решения.

Най-младият народен представител използва повода да честити утрешния празник на хората на духа и просветата, които всеки ден полагат усилия да съхранят делото на българските будители. „Днешните будители заслужават огромно признание и благодарност. Нека са здрави, целеустремени, вдъхновени и успешни в мисията да пазят искрата на българското, на родното”, пожелава Теодора Халачева. Лидерът на Младежкото обединение в БСП – Пловдив анонсира и специалната тематична инициатива за Деня на будителите на младите пловдивски социалисти , която ще се състои тази сряда от 17 часа пред Виенския павилион в Цар Симеоновата градина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика