Пловдивско училище отпразнува с концерт своя 110-годишен юбилей

Пловдивското средно училище "Найден Геров" отбеляза 110-годишнината от създаването си с празничен концерт във Военния клуб на площад "Централен". Гости на юбилея бяха председателят на Общинския съвет-Пловдив Савина Петкова и кметът на район "Източен" Николай Чунчуков.

Пловдивско училище отпразнува с концерт своя 110-годишен юбилей

Учениците от най-старото и голямо училище в ромския квартал "Столипиново" се постараха да зарадват своите учители и родители с рецитал на стихотворения и с модерни и народни танци. "Повече от 100 години училище "Найден Геров" изпълнява възрожденската мисия за утвърждаване на българщината и държавността. Образованието е труден и дълъг път, но единственният, ако човек иска да промени своето битие", заяви в словото си Емил Начев, директор на училището, в което се обучават 1450 малчугани.

Пловдивско училище отпразнува с концерт своя 110-годишен юбилей

"Тези 110 години съдържат в себе си много натрупан опит, много мъдрост, много сила и страшно много преодолeни трудности и предизвикателства", бяха думите, с които председателят на пловдивския парламент Савина Петкова се обърна към учениците и ги призова да бъдат здрави, любознателни и все така артистични и талантливи. Тя пожела сила, мъдрост и търпение на целия учителски състав, а на родители да подкрепят децата си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони