Пловдивско училище отпразнува с концерт своя 110-годишен юбилей

Пловдивското средно училище „Найден Геров“ отбеляза 110-годишнината от създаването си с празничен концерт във Военния клуб на площад „Централен“. Гости на юбилея бяха председателят на Общинския съвет-Пловдив Савина Петкова и кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков.

Пловдивско училище отпразнува с концерт своя 110-годишен юбилей

Учениците от най-старото и голямо училище в ромския квартал „Столипиново“ се постараха да зарадват своите учители и родители с рецитал на стихотворения и с модерни и народни танци. „Повече от 100 години училище „Найден Геров“ изпълнява възрожденската мисия за утвърждаване на българщината и държавността. Образованието е труден и дълъг път, но единственният, ако човек иска да промени своето битие“, заяви в словото си Емил Начев, директор на училището, в което се обучават 1450 малчугани.

Пловдивско училище отпразнува с концерт своя 110-годишен юбилей

„Тези 110 години съдържат в себе си много натрупан опит, много мъдрост, много сила и страшно много преодолeни трудности и предизвикателства“, бяха думите, с които председателят на пловдивския парламент Савина Петкова се обърна към учениците и ги призова да бъдат здрави, любознателни и все така артистични и талантливи. Тя пожела сила, мъдрост и търпение на целия учителски състав, а на родители да подкрепят децата си.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.