Пловдивско читалище стартира инициатива "Дарявам нова книга"

"Дарявам нова книга" е поредната инициатива на читалище "Възраждане 1983" в Стария град на Пловдив, свързана с възраждането на интереса към четенето. Тя е очакване за духовен подарък от и за читатели за предстоящите коледни и новогодишни празници.

Партньор на читалището, намиращо се на улица "Стоян Чалъков" 1, в дарителската кампания е администрацията на район "Централен". Всеки пловдивчанин, който е готов да дари нова книга, или да се раздели със своя, вече прочетена, може да го направи в читалището, призовават организаторите. "Безкористните дарители поддържат възрожденския дух и обновяват тези уникални български културни средища - читалищата", твърди Маги Боева, секретар на НЧ "Възраждане 1983".

В отговор на дарителския жест и като акт на добротворчество, тя кани желаещите да станат редовни читатели на библиотеката, да се приобщят към богатата художествена програма и да инициират свои културни прояви във "Възраждане".

Инициативата "Дарявам нова книга" ще има предколеден празничен финал на 20 декември в читалище "Възраждане". Дотогава неговите врати са отворени за всички, които искат да доставят радост и на други читатели на нови книги.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони