Пловдивчани и столичани се спасяват от жегите с теснолинейката на най-високата гара на Балканите

Над 580 души, предимно от София, Пловдив и Пазарджик, са проявили интерес да се спасят тази неделя от жегите в Родопите и се качат до най-високата жп гара на Балканския полуостров – Аврамово, с теснолинейката. В разгара на лятото гражданско сдружение „За теснолинейката” организира поредното пътуващо събитие с Малкото влакче от гара Септември, като този път крайната точка е Аврамово.

Над 70 любители на природата са потвърдили, че ще се включат в пътешествието, което започва в 8.32 часа от жп гара Септември. По разписание теснолинейката трябва да пристигне на гара Аврамови колиби в 11.07 часа, а обратният влак тръгва в 15.57 часа. Нека макар и за няколко часа се възползваме от този рай, заключен между Родопите и Рила, и да избягаме заедно от жегите! Грабвайте усмивките, одеялце (за посядане, разбира се), нещо за хапване и пиене (без вода, защото има прекрасна на гарата) и се качвайте с нас на влак „Юндола”.

Гората и тучните планински ливади са наши – да си направим незабравим пикник, много снимки, да попеем песни и да се разхладим”, призовават организаторите от гражданско сдружение „За теснолинейката”. Те допълват, че за влак „Юндола” има връзка от София в 6.40 часа, от Пловдив – в 7.15 часа, а от Пазарджик – в 7.51 часа, а откъм Пирин планина се стига с влак „Вихрен”, който тръгва от Добринище в 10.10 часа, от Банско – в 10.28 часа, и от Разлог – в 10.38 часа.

От сдружение „За теснолинейката” са сигурни, че теснолинейката отново ще се окаже тясна за всички желаещи да пътуват с нея тази неделя, както при предишните им три инициативи от началото на 2017 година – Трети март, Гергьовден и в Деня на Велинград.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони