Пловдивчани почетоха днес 139-годишнина от Освобождението на града

С полагане на венци и цветя пред паметника на Капитан Александър Бураго в Дондуковата градина пловдивчани почетоха днес 139-годишнината от Освобождението на града от османско робство.

На тържествената церемония присъстваха председателят на Общински съвет-Пловдив Савина Петкова, заместник-областният управител Георги Пилев, заместник-кметовете Амелия Гешева, Розалин Петков, Георги Маринов и Златин Велев, депутатите Атанас Ташков, Петър Петров, Стефан Дедев и Георги Търновалийски, шестимата районни кметове, общински съветници, командването на пловдивския гарнизон, ветерани от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и граждани.

В официалното честване участие взеха военен духов оркестър, представителен взвод и венценосци от пловдивския гарнизон и членовете на Комитет "Родолюбие". Паметта на загиналите за свободата на Пловдив бе почетена с падане на колене и едноминутно мълчание. Водещ на събитието бе актьорът от Драматичен театър-Пловдив Симеон Алексиев, а словото по повод 139-годишнината бе произнесено от доц. д-р Тодор Радев, преподавател в катедра "История и археология" на Философско-исторически факултет на ПУ "Паисий Хилендарски".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони