Пловдивчани се жалват на депутатка от БСП от ниски доходи и лоши социални услуги

Ниските пенсии, екологията и чистотата и проектите за социална помощ бяха сред темите, поставени на вниманието на най-младата депутатка в 44-ото Народно събрание Теодора Халачева, която днес проведе изнесена приемна за граждани в кметството на район „Южен” в Пловдив.„Управляващите се отказаха от предизборното си обещание, но ние от БСП продължаваме да отстояваме правото на възрастните хора да живеят достойно”, коментира народната представителка от коалиция „БСП за България”. Тя подчерта, че социалистите имат законодателни предложения, насочени към борбата с бедността, но не срещат разбиране и подкрепа сред парламентарното мнозинство.

Липсва устойчивост на проектите за социална помощ. С приключването на един проект, приключва и самата социална услуга. Причината, според експерт в областта, е липсата на държавна политика, натрупана с години. Район Южен е със застаряващо население, което се нуждае от специализирани социални услуги. Това са трудно подвижни или неподвижни възрастни хора, самотни и болни, чиито деца са в чужбина – за тях няма кой да се грижи, няма кой да напазарува, стана още ясно от разговорите в приемната на Теодора Халачева, която се ангажира да постави въпроса от парламентарната трибуна както за политиката свързана с устойчивостта на социалните проекти, така и за мерките срещу демографската катастрофа.

 „Зеленината и почистването на вътрешно-кварталните улички са проблеми от местен характер и ще поставя на нашите общински съветници”, обеща червената депутатка от Пловдив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България