Пловдивчани събират пари за 2 семейства, останали без покрив след пожар на Нова година

Снимка: Архив

Две пловдивски семейства останаха без покрив навръх Нова година след избухнал пожар на 1 януари, който изпепели къщите им на улица "Ела" 13 и 13А в квартал "Коматево".

Съседи и приятели на пострадалите от огнената стихия фамилии Тодорови и Баргански инициираха в социалната мрежа благотворителна кампания за набиране на средства за укрепване на домовете им, с каквито те не разполагат. "Новата година не за всички бе добре дошла! А за нашите приятели и съседи поднесе едно от най-неприятните преживявания и изпитания - точно на 1 януари пожар изпепели дома им. Призоваваме за финансова помощ, за да се покрие къщата възможно най-скоро и да се съхрани от разрушение през зимния сезон", пише в зова за помощ на коматевци и приятелите на Владимир Тодоров и Емил Баргански. За целта има поставена кутия за дарения в книжарницата на улица "Ела" 1.

Късо съединение в електрическата инсталация остави във вторник без покрив и семейство от пловдивското село Калояново.

Къщата им пламнала около 9.50 часа сутринта, а огънят е унищожил 50 кв.метра покривна конструкция, домакинско имущество и дърва за огрев. Няма пострадали от пожара хора. Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство в РУ на МВР-Хисаря.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България