Пловдив в топ 4 на най-бързо развиващите се градове в аутсорсинга

Пловдив получи ново признание в сферата на аутсорсинг индустрията, след като бе класиран в топ 4 на най-бързо развиващите се в сектора градове от Централна и Източна Европа. Поредното признание този път дойде от столицата на Полша Варшава, където за пета поредна година местната "CEE Business Media" раздаде годишните награди "Споделени услуги и Аутсорсинг в Централна и Източна Европа", които се връчват за върхови постижения в сектора.

Събитието се проведе в хотел "Интерконтинентал" в полската столица с участието на над 300 представители на значими международни компании, заинтересовани от разширяване на техните центрове за бизнес услуги в Централна и Източна Европа. Връчването на годишните награди бе предшествано от среща на високо равнище, на която се дискутираха най-актуалните теми, вълнуващи аутсорсинг сектора. Подобен род събития спомагат за популяризирането на Централна и Източна Европа като дестинация за бизнес услуги на световно ниво, на която оперират глобални компании от Европа, Северна Америка и Азия. Номинирани за наградите бяха 177 международно признати компании, градове и личности, разпределени в 24 категории. Сред отличените са най-динамично развиващите се градове в Централна и Източна Европа, IT & BPO компании, HR компании, частни инициативи и други.

В класацията на градовете, набиращи скорост в развитието на аутсорсинг индустрията, Пловдив успя да попадне в челната четворка в категорията "Emerging city of the year - CEE" заедно с Каунас (Литва), Дебрецен (Унгария) и Кошице (Слования). Това признание не е случайно. 5000 са заетите в бързо разрастващия се IT & BPO сектор, което представлява 3% от БВП на Пловдивския регион. Динамиката в тази индустрия през последните няколко години върви ръка за ръка със създаването на множество споделени центрове за работа, бизнес клъстери и специализирани събития. През 2016 г. на Пловдив бе отделено голямо внимание в няколко специализирани статии на "Financial Times", а градът под тепетата бе отличен в редица национални и международни конкурси, отчитащи постиженията в IT и BPO индустрията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес