„Пловдив заедно“ сред новите 315 знамена за Шести септември в града под тепетата

В навечерието на Шести септември – Ден на Съединението и Празник на Пловдив, екипи на общинско предприятие „Чистота“ монтираха  315 нови знамена по шестте  входно-изходни артерии на града под тепетата. Сто от тях са национални трибагреници, 100 - с герба на Пловдив и 100 знамена с логото „Пловдив заедно” на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“.

„По традиция обновяваме знамената два пъти годишно – в навечерието на 3 март – Освобождението на България и на 6 септември - Деня на Съединението. За първи път посрещаме гражданите и гостите на града с една от емблемите ни като Европейска столица на културата през 2019 г. – „Пловдив заедно“, коментира директорът на ОП „Чистота“ Иван Стоянов. Трите вида знамена са с размери 80/150 см, а върху 15-метровите пилони по входовете на Пловдив вече се веят и големите трикольори  с размери 7,5/4,5 м. Флагове са поставени за първи път край Римския акведукт на „Коматевско шосе“ и на други знакови места в града.

Традиционното измиване с шампоан на Паметника на Съединението на едноименния площад в Пловдив през тази година ще се състои на 5 септември (вторник), съобщи още Иван Стоянов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони