Пловдив за първи път домакин на фестивала „DRUM and JAZZ”

Пловдив ще е за първи път домакин на фестивала „Drum and Jazz”, който е първото по рода си събитие на родна земя, поднасящо с вкус съчетания от стилове като дръм енд бейс, български фолклор, джаз фюжън, рок, експериментален и IDM звук.

Събитието ще се проведе на 16 септември (събота) в клуб „VOID”, програмата е повече от атрактивна и в нея се откроява участието на един от доайените на леката дръм и басс музика Big Bud, който вече се превърна в любимец на родната публика.

Cпециални гости за джазовата вечер са Теодосий Спасов (кавал) и музикантите от неговия квартет, включващ Мирослав Турийски (пиано), Александър Леков (бас) и Начо Господинов (барабани).

В програмата ще видим премиерата на проекта „MyStory of Folklore”, в който участват Мария Александрова (вокал), Христина Белева (гъдулка, вокал), Ангел Димитров (тамбура), Петър Йорданов - Бъни (барабани) и Nevahrest (продуцент и диджей). С ди джей сетове ще се включат и артистите на H.M.S.U. - High Roll с типичния си танцувален микс, EXo с подобаваща за събитието авангардна селекция и един от най-новите артисти в организацията - Faith.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура