Пловдив избра отбор за №1

Волейболните шампионки от „Марица“ бяха избрани за номер 1 в анкетата за спортист на Пловдив. За пръв път в дългогодишната история на допитването на първо място е посочен отбор, а не индивидуален спортист.

Маричанки бяха коронясани от кмета на Пловдив Иван Тотев, който призова съгражданите си да подкрепят в сряда вечер в зала „Колодрума” „жълто-сините” срещу руския гранд „Динамо” (Казан) в двубоя от група С на Шампионската лига.

„Чувствам се удовлетворен, че нашият труд е оценен заслужено – заяви треньорът на тима Иван Петков. – Срещу „Динамо” (Казан) в сряда ще излезем да играем добър волейбол и да се надиграваме с един от най-силните тимове в света.“

Петков получи марков велосипед като награда за треньор №1. Момичетата му обаче ще имат трудна задача срещу руския гранд тази вечер. Капитанката на националния отбор Елица Василева, която е сред основните фигури в „Динамо“, се закани, че няма да има подценяване.

„Убедена съм, че щом са стигнали до групите, „Марица“ са направили нещо достойно – заяви Василева. – Това е Шампионска лига, няма случайно попаднали отбори и ние винаги излизаме на пълни обороти.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт