Десетки кандидат-студенти посетиха ВТУ в Деня на отворените врати

Димитър Главчев: Не бягаме от темата за Истанбулската конвенция

Дъщеря закла болната си майка си и опита да се самоубие в Лом

Незагасена цигара подпали къща за гости в Еленския Балкан Разследват палеж на автомобил в Павликенско

Загинали са всички на борда на катастрофиралия ирански самолет

Велико Търново пoсреща Световната организация на местните власти Престижният форум е в рамките на българското председателство на Съвета на ЕС

Разследват животновъдна ферма в Ново село (СНИМКИ) Крави предизвикват ПТП-та, тъпчат гробове, нахлуват в интернат, землището осеяно с трупове на говеда

Вежди Рашидов: Надявам се, че Борисов и Радев ще се разберат като мъжкари

Самолет с 66 души на борда катастрофира в Иран

Шумен почита паметта на Апостола на свободата

Гришо срещу Федерер на финала в Ротердам Българинът досега няма победа срещу швейцареца

Тръмп разкритикува ФБР за пропуските му във връзка със стрелбата в училище във Флорида

Д-р Димитър Петров: Има тотална намеса в управлението на здравната каса

„Спейс Екс“ отложи изстрелването на испански сателит

Доналд Тръмп: Изборите през 2016 г. не са повлияни от руснаците

Пловдив и Карлово домакини на европейска конференция по екосистемни услуги

Снимка: Николай Спасов

Водещи учени и експерти в сферата на екосистемните услуги се събраха в Пловдив на  конференция в рамките на проект ЕСМЕРАЛДА, финансиран по програма Хоризонт 2020 на Европейската комисия.

По време на тридневната среща проектът ще представи резултатите от двегодишните си изследвания върху разработването на методология за картиране и оценка на екосистемните услуги. Учените ще имат възможност да получат оценка и препоръки от ключови експерти в тази сфера, включително и от представители на Европейската комисия и Европейската агенция по околната среда.

Като част от програмата на форума е организирано и посещение на Община Карлово, която е българският представител в европейския проект „Enhancing Resilience of Urban Ecosystems through Green Infrastructure”, който се занимава с изучаването и прилагането на екологични мерки за обогатяване на градските екосистеми. В рамките на посещението ще бъдат изнесени презентации от водещи учени в зала „Васил Караиванов“ на община Карлово. Координатор на проект ЕСМЕРАЛДА е проф. Бенджамин Буркхард, който е водеща фигура в областта на екосистемните услуги и преподавател в университета в Хановер (Германия). Партньор е и Йоахим Маес, водещ учен в Joint Research Centre – JRC към Европейската комисия.

По рамките на председателството на България на Съвета на ЕС Йоахим Маес ще организира на 24 и 25 април 2018 г. среща в София на групата по картиране и оценка на екосистемните услуги (Mapping and Assessment of Ecosystem Services – MAES). „По време на срещата в България ще дискутираме и ще опитаме да разберем по-добре начините по които градовете могат да допринесат за постигането на целите на Стратегията за биоразнообразието,” коментира Йоахим Маес.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.