На 21 ноември 2018 да почерпят

България – от аутсайдер до фактор

Арестуван е бившият шеф на контраразузнаването в Македония

Благотворителен концерт събира пари за възстановяване на паметника на Шести артилерийски полк в Сливен

Обучаваха общинари да помагат на домоуправители

Президентът удостои с плакет „Св. св. Кирил и Методий“ Съюза на българските писатели (СНИМКИ)

Тръмп: САЩ остават стабилен партньор на Саудитска Арабия въпреки съмненията покрай смъртта на Хашоги

Българите зад граница искат да ги представляват нови организации

Столична община: Изтича срокът за такса смет

Нов препъникамък за Брекзит – Гибралтар Испания плаши с вето споразумението за напускане

Все повече млади в САЩ предпочитат съвместно съжителство без брак

Стълб спасил влака в Кресненското дефиле от падане в реката

Премиерът на Испания обяви, че може да насрочи предсрочни избори

Менте намаления дебнат този Черен петък Ако на витрината пише “- 70%”, всички стоки трябва да са със 70 на сто по-ниски

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 21 ноември 2018

Пловдив и Карлово домакини на европейска конференция по екосистемни услуги

Снимка: Николай Спасов

Водещи учени и експерти в сферата на екосистемните услуги се събраха в Пловдив на  конференция в рамките на проект ЕСМЕРАЛДА, финансиран по програма Хоризонт 2020 на Европейската комисия.

По време на тридневната среща проектът ще представи резултатите от двегодишните си изследвания върху разработването на методология за картиране и оценка на екосистемните услуги. Учените ще имат възможност да получат оценка и препоръки от ключови експерти в тази сфера, включително и от представители на Европейската комисия и Европейската агенция по околната среда.

Като част от програмата на форума е организирано и посещение на Община Карлово, която е българският представител в европейския проект „Enhancing Resilience of Urban Ecosystems through Green Infrastructure”, който се занимава с изучаването и прилагането на екологични мерки за обогатяване на градските екосистеми. В рамките на посещението ще бъдат изнесени презентации от водещи учени в зала „Васил Караиванов“ на община Карлово. Координатор на проект ЕСМЕРАЛДА е проф. Бенджамин Буркхард, който е водеща фигура в областта на екосистемните услуги и преподавател в университета в Хановер (Германия). Партньор е и Йоахим Маес, водещ учен в Joint Research Centre – JRC към Европейската комисия.

По рамките на председателството на България на Съвета на ЕС Йоахим Маес ще организира на 24 и 25 април 2018 г. среща в София на групата по картиране и оценка на екосистемните услуги (Mapping and Assessment of Ecosystem Services – MAES). „По време на срещата в България ще дискутираме и ще опитаме да разберем по-добре начините по които градовете могат да допринесат за постигането на целите на Стратегията за биоразнообразието,” коментира Йоахим Маес.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.