Пловдив на второ място в топ 10 на най-добрите дестинации за винен туризъм на 2017 г.

Пловдив и Тракийската низина заемат второ място в класацията "10-те най-добри дестинации за винен туризъм на 2017 г.", която се прави от специализираното издание "Wine Enthusiast".

Първото място е за Кафаяте (Аржентина), а веднага след екзотичната южноамериканска дестинация се нарежда Тракийската низина, "обградена от Черно море на изток и Гърция на юг и съчетаваща археологически чудеса със съвременни вина" според редакторите Майк де Симоне и Джеф Йенсен. През 2016 г. те посетиха Пловдив и региона, където вино се произвежда от повече от 7000 години, като членове на журито на 23-ото издание на най-престижния независим винен конкурс в света - "Concours Mondial de Bruxelles". "От класическия климат на Прованс, Лондон и Райнгау до живописни и драматични вино-приключения в Салта, Сицилия и България - нашата обиколка на топ дестинациите предлага за всекиго по нещо. Ако имате паспорт и приключенски дух, вижте списъка и преоткрийте нови и вълнуващи места преди тълпите да започнат да се стичат:

1. Аржентина, Кафаяте

2. Тракийската низина, България

3. Канарски острови, Испания

4. Марлбороу, Нова Зеландия

5. Прованс, Франция

6. Лондон, Великобритания

7. Калистога, Напа валей, Калифорния, САЩ

8. Сицилия, Италия

9. Рейнгау, Германия

10. Хууд ривър, САЩ

- така започва материалът в изданието "Wine Enthusiast" и в сайта www.winemag.com. Там има и специална статия за Пловдив и Тракийската низина под заглавие "Археологически чудеса, комбинирани със съвременни вина и пътуване в страната на фантазиите".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България