Сътресения в „Марибор“ преди „Лудогорец“

Ново огнище на африканска чума в Русенско

Край на свободното движение към Великобритания от 1 ноември При Брекзит без сделка гражданите на ЕС няма да имат право на престой и работа

Намериха още човешки останки край Негован

Макрон призова Путин да зачита демокрацията

Няма замърсяване на въздуха от пожара край Ботевград Към момента пламъците са овладяни, съобщиха огнеборците

Цялата територия на област Перник е обявена за санитарна зона заради чумата

Световен отровител 19 със серен двуокис е България (обзор) 350 000 тона от отровния газ изхвърлила страната ни в атмосферата през 2018 г.

Горски пожар наложи евакуация на най-малко 9000 души на Канарските острови

„Патриотичен фронт” възкръсва за местните избори Уточняват населените места

Виртуални турове сменят ваканциите Чрез добавена реалност ще посещаваме труднодостъпни и защитени места

САЩ тестваха крилата ракета със среден обсег

Доплащаме за лечение по официални тарифи С Наредба на здравния министър ще се избегне нерегламентираното даване на пари

Задължителен ли е медицинският преглед, когато започваме работа

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 20 август 2019

Пловдив откри куп недостатъци в общинския бюджет за 2017г.

Два огромни недостатъка в проекта за бюджет на Пловдив за 2017-а откри общинските съветници от групата на БСП, която ще настоява за тяхното отстраняване преди приемането му на сесията този четвъртък. Според левицата в бюджет-2017 трябва да се предвиди електронното таксуване в масовия градски транспорт, от което се очакват 20 млн.лв. приход от продажба на карти и билети от автомати.

Вторият голям недостатък е, че бюджетът се внася за обсъждане без представена подробна информация за балансите на общинските предприятия, които реално са общинската икономика и формират 40 % от местните разходи. „Това е бюджет на екстензивното развитие с „типичните“ хитрувания – занижаване, където е възможно на приходите, които после ще се похарчат непрозрачно или ще се прехвърлят като преходен остатък“, смята лидерът на групата на БСП Николай Радев.

Примери за занижени приходни пера според левицата са планираните постъпления от имуществени данъци, продажба на общинска земя, туристически данък и др. Несъбраните вземания от 16 976 533 лв. също е голям нерешен проблем на екипа на кмета Иван Тотев. Крупният преходен остатък от 32 096 294 лв., от които 23 767 141 лв. от местни дейности, пък е белег за неумението на общината да планира и разходва заложените в бюджета средства, категорични са от БСП-Пловдив.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.