Човек е убит след стрелба в гимназия в Кентъки

Обявяват грипна епидемия в областите Стара Загора и Видин, и в община Бобов дол

Огромен пожар лумна в стар военен корпус в центъра на Велико Търново Предполага се, че клошари са подпалили изоставената сграда

Бисер Петков представи приоритетите на Българското председателство пред ЕП

Рекс Тилърсън: Русия е отговорна за нападенията с химическо оръжие в Източна Гута

Горанов в Брюксел: Карта за въвеждане на еврото ще имаме до юни Промениха списъка на страните, които не сътрудничат на ЕС за данъчни цели

60 млн. лв. трябват за доброволна наборна казарма 2017 г. е с най-слаба раждаемост от десетилетия

Отпускат евросредства за възстановяване на щетите от пожарите в Кресненското дефиле

Големите имена на блус и джаз музиката Йълдъз Ибрахимова и Влатко Стефановски покоряват “Blagoevrgad Blues & Jazz”2018

Национален форум за дебатиращи в Бургас

Потвърдиха се тайните договорки на висши чиновници от МС със зелените

Десислава Атанасова: Вотът на недоверие е загуба на парламентарно време

Гласуват вота на недоверие на 25 януари

Мустафа Карадайъ: Това правителство е обречено да се провали и да падне

Общината глоби пловдивчанин, гледал кози над нормата Половината били на родителите му, но това не проработи в съда

Пловдив откри куп недостатъци в общинския бюджет за 2017г.

Два огромни недостатъка в проекта за бюджет на Пловдив за 2017-а откри общинските съветници от групата на БСП, която ще настоява за тяхното отстраняване преди приемането му на сесията този четвъртък. Според левицата в бюджет-2017 трябва да се предвиди електронното таксуване в масовия градски транспорт, от което се очакват 20 млн.лв. приход от продажба на карти и билети от автомати.

Вторият голям недостатък е, че бюджетът се внася за обсъждане без представена подробна информация за балансите на общинските предприятия, които реално са общинската икономика и формират 40 % от местните разходи. „Това е бюджет на екстензивното развитие с „типичните“ хитрувания – занижаване, където е възможно на приходите, които после ще се похарчат непрозрачно или ще се прехвърлят като преходен остатък“, смята лидерът на групата на БСП Николай Радев.

Примери за занижени приходни пера според левицата са планираните постъпления от имуществени данъци, продажба на общинска земя, туристически данък и др. Несъбраните вземания от 16 976 533 лв. също е голям нерешен проблем на екипа на кмета Иван Тотев. Крупният преходен остатък от 32 096 294 лв., от които 23 767 141 лв. от местни дейности, пък е белег за неумението на общината да планира и разходва заложените в бюджета средства, категорични са от БСП-Пловдив.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.