Пловдив става райска градина с над 3 000 000 летни цветя

Пловдив ще заприлича на истинска райска градина с рекордните над 3 милиони летни цветя, увери директорът на общинско предприятие "Градини и паркове" в града под тепетата Стоян Алексиев. В дните между края на пролетния сезон и началото на летния с около 100 000 нови цветя служителите на общинското предприятия преобразяват основните лехи в Цар Симеоновата градина. По над 30 000 стръка са засадени в т.нар. "Червена алея" зад паметника на Васил Петлешков и "Кривия партер", който тръгва от езерото с Пеещите фонтани и стига до новоизградения Виенски Вавилион.

"Всеки стрък цвете от атрактивните фигури си го отгледахме сами в оранжериите. Най-много са различните разцветки бегония и колеус, а освен тях засадихме много винка, цинерария и още стотици хиляди бройки красиви цветя, които виреят добре при местни условия с осигурено поливане", коментира инж. Стоян Алексиев. Той не скри радостта си от факта, че петуниите в над 140-те висящи кошници и 20-те цветни пирамиди, разположени по Главната улица и по пешеходна зона в центъра, се харесват на повечето пловдивчани и гости на града.

С новите насаждения във всички паркове и градинки в шестте района на Пловдив тазгодишното лятно зацветяване ще надхвърли 3 000 000 броя цветя, което си абсолютен рекорд в историята на града, увери директорът на ОП "Градини и паркове".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони