Пловдив с бюджет от над 365 милиона лева за 2019-та

Над 365 милиона лева се очаква да е бюджетът на Пловдив за 2019-та година. Това стана ясно от думите на кмета на града Иван Тотев, който подчерта, че финансовата рамка на най-важния за града документ ще надхвърли тази за настоящата година и ще се обсъжда на сесия на местния парламент през януари.

Очаква се точната цифра да стане ясна след като групите в Общинския съвет направят своите предложения, а Тотев ги призова това да не става в последния момент, предаде Дарик радио.

Градоначалникът съобщи още, че от април месец заплатите на служителите в администрацията ще бъдат повишени, след като "Фонд работна заплата" се вдигне с 12%. Не се предвижда увеличение на местните данъци и такси, освен приетите в Парламента, като налога за старите автомобили, уточни още Тотев.

Очаква се скоро да започне реконструкция на булевард „Дунав“, която предвижда цялостна подмяна на паважната настилка с асфалтова, на ВиК компонентите и на осветлението. Вече има изготвен проект за участъка от пътната артерия - от колелото с бул. „Цар Борис III Обединител“ до края му, където ще бъде направена връзката с бул. „Северен“.

Ще бъде изградена велоалея, ще се подмени и настилката по тротоарите. Пътното платно ще се запази в сегашните габарити, уточни още Тотев. До края на 2018-та годината ще бъде завършен и паркинкгът на улица „Победа“, който ще разполага с 85 места, които бяха увеличени заради желанието на жителите на „Северен“.

Четете интервюто ни с кмета на Пловдив Иван Тотев в утрешния брой на "Труд"!

Коментари

Задължително поле