Зрелищен дуел във „Фермата“ отстреля още един участник преди финала

Венецуела и Русия ще проведат съвместни военни учения

Макрон обеща повишение на минималната заплата със 100 евро

Конституционният съд на Молдова отново отстрани Додон

Доналд Туск: Няма да предоговаряме Брекзит, но сме готови да помагаме на Великобритания

Откриха случаи на ку-треска по овце във Видиинско, заразен е и мъж

Проф. Георги Близнашки: Във Франция хората знаят за какво протестират, а у нас имат странни искания

Кметът на Благоевград с послание към децата в „Часът на приказния разказвач“: Няма по-хубаво място от дома

Министър Ангелкова: Туризмът хармонира с екологията, а лифтът е най-екологичния вид транспорт

Европа с отлична оценка за пътищата ни Асфалтът отговаря на всички стандарти, показват взетите проби, анализирани в Италия

Заев до Каракачанов: Мое право е да бъда македонец и да говоря македонски език

Пената и Любко заедно за ЧРД на Ганчев

Станишев: България и Румъния са изпълнили всички критерии за Шенген, играе се непочтена игра

Сайтът за глоби на КАТ рухна заради нов софтуер (обзор) Блокирани са и системите за издаване на шофьорски книжки

Може ли да имаме повече от един трудов договор едновременно

Пловдив храни със суши Швейцария и Холандия Японци инвестират 1 млн. лв. в завод у нас

Фабриката е стартирала производство през април 2018 г., а продуктовото портфолио на фирмата в момента включва шест вида замразено суши.

Доставят замразения продукт на хотели и ресторанти

Пловдив храни със замразено суши големи европейски страни като Швейцария, Холандия, Белгия, Испания и Великобритания. Това потвърдиха за „Труд” от фирмата производител. Предприятието е първият завод на японците Zen-Noh Foods Co. в Европа, а инвестицията за първите две години ще достигне 1 млн. лв. На въпрос защо заводът е локализиран у нас, ръководителите казаха, че според тях България е много подходящо място за инвестиции в производствени мощности в момента, като едно от предимствата са ниските инвестиционни разходи.

Фабриката е стартирала производство през април 2018 г., а продуктовото портфолио на фирмата в момента включва шест вида замразено суши. То е краен продукт, готов за консумация след две минути в микровълнова печка, което го прави много подходящ за хотели и ресторанти. Майсторите–готвачи използват иновативен японски метод за полиране на ориза, чрез който се запазва свежестта му.

Производственият процес във фирмата се наблюдава от няколко японски служители, а храната се приготвя от единадесет българи. Въпреки че фирмата работи у нас, в момента продуктът е предназначен само за другите европейски страни, но все пак японците ще търсят в бъдеще партньори и търговски вериги за разпространение в България.

Сушито на този етап се приготвя от два вида риба – сьомга и скумрия. Сьомгата я доставят веднъж седмично от Норвегия, а скумрията от Шотландия. А вносителят им е българска фирма.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Никой уважаван ресторант не предлага замразявано суши! Най-много евтинджос сетовете по разни супермаркети, които минават за вещо като суши! Истинско суши се приготвя на място от съвършено прясна риба! Поредните пишман инвеститори май?

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.