Пловдив чества 139-годишнината от освобождението си пред паметника на кап. Бураго

Жителите на Пловдив ще отбележат тържествено 139-годишнината от освобождението на града на 16 януари (понеделник) от 11 часа с поклонение пред паметника на руския капитан Александър Бураго в Дондуковата градина зад Централния младоженски дом.

В тържеството ще участват военен духов оркестър, представителен взовд, венценосци и представители на комитет "Родобюлие". Слово ще чете доц. д-р Тодор Радев, преподавател в катедра "История и археология" на Философско-исторически факултет на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", а водещ ще е актьорът от Драматичен теътър-Пловдив Симеон Алексиев. На поклонението ще присъстват депутатите и общински съветници, представители на общинската и областната администрация, армията, Българската православна църка, политически и обществени организации и граждани.

Заради тържественото честване на 139-годишнината от освобождението на Пловдив в общината няма да се проведе традиционната за понеделник сутрин седмична пресконференция на кмета Иван Тотев и екипът му.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони