Плодолечението спасява децата от тежки болести

Прави ги паметливи и устойчиви

Специално за “Труд” д-р Людмила Емилова представя своята поредица на дълголетието. Тя е лекар с три специалности - вътрешни болести, кардиология и ревматология и здравен мениджмънт. След като изпитва системата за лечение с плодове, чай и мед върху себе си и успява да се спаси от много тежки болести, решава, че ще се довери на природосъобразната медицина. Насърчава я създателката на метода Лидия Ковачева. През 1993 г. д-р Емилова открива медицинския си център за безлекарствено лечение, през който са преминали над 45 000 пациенти от цял свят. Мнозина са се спасили от шаблонно дефинираните от официалната медицина като нелечими заболявания и като бонус са стопили килограми, при това с траен ефект. През 1997 г. д-р Емилова става единственият български член на Лекарската асоциация към Обществото за натурална хигиена на САЩ.

Дали децата могат да се лекуват с плодове, чай и мед се замислих още в самото начало на практиката си по метода на Лидия Ковачева. Приложих го първо върху себе си за 20 дни и започнах да се срещам с великата българска лечителка, защото въпросите се умножаваха, а тя ме насърчаваше в търсене на отговорите.

При нея имаше и излекувани деца, което ми даде увереност да започна тази практика. Първите малки пациентчета посещаваха градския ми кабинет и с удивление виждах, че при тях резултатите идват много по-бързо, отколкото при възрастните. Възстановяването настъпваше само след два-три дни. Например дете, кашляло цели два месеца, отровено от антибиотици, приемани дори венозно, и поддържало температура 37,5 - 37,8, на третия ден от началото на програмата вече бе с нормална температура и отзвучала кашлица. Тези случаи ми дадоха кураж да помогна през годините на хиляди деца, включително и няколкомесечни бебета. Увереност в практиката ми даде и опитът на светила в медицината от цял свят, с който се запознах от много научни източници.

Ефектът от плодолечението при децата идва бързо и резултатите се запазват трайно. Това е така, защото малчуганите не са увредени от лакомия и прекаляване с вредни храни и напитки, и много по-леко преминават към здравословен начин на хранене. Тези деца са изключително устойчиви и когато се появят грипни епидемии, например, те се справят с болестта, като останат няколко дни на плодове и чай с мед. Не се налага скъпо и продължително лечение, не се залежават като връстниците си и същевременно избягват евентуални усложнения от инфекциозни заболявания. Освен това растат будни и паметливи, и имат отлични резултати в конкурентна среда.

Важно е да се подчертае, че програмата винаги се прилага при стриктен лекарски контрол, като това особено важи за децата и младежите. Преди началото се провеждат различни изследвания, с цел да се установи точният здравен статус на малкия пациент. Назначавам кръвни изследвания, съобразени с оплакванията на детето, ехография на коремните органи, изследвания на урината, при необходимост се прави посявка за микробиологично изследване – с натривка от носа и гърлото и др. Тези показатели се контролират по време на програмата и се проследяват след нейния край и след захранването. Необходим е и всекидневен контрол- преглед на гърлото, преслушване на белите дробове и сърцето, изследване на урината за ацетон, захар, белтък. Хранителният режим се контролира постоянно, за да бъде коригиран съобразно индивидуалните потребности на малките пациенти.

В моя близо 26-годишен опит плодолечението е било в полза на децата, които страдат често от грип, ангини, синузит, чести бронхити и бронхопневмонии, с алергични заболявания - сенна хрема, спастичен бронхит, бронхиална астма, хранителни алергии, ортикария, затлъстяване, нощно напикаване, трета сливица и др. При третата сливица плодолечението доказано може да спаси малките от стреса на операцията.

Успешно се овладява и най-упоритото акне. То се появява в ранна юношеска възраст, защото от неправилно хранене в тялото се трупат токсини. Като четвърти отделителен орган кожата реагира с образуване на обриви, циреи и акне.

В клиниката имаме опит и с деца, които за жалост, вече са развили болестите на дядовците и бабите си - високо кръвно налягане, хиперинсулинизъм и диабет от втори тип.

Общото при всички изброени случаи е, че от най-ранна възраст малките са приемали много месо, мляко и млечни продукти, сладкиши, газирани напитки и др. “Грижовните” баби са ги глезили с мекички, баници, пици, кексове и торти, вместо да им дадат плодове, зеленчуци, ядки - най-необходими и полезни за подрастващия организъм. Масова е и практиката лекарите да не се интересуват от начина на хранене на децата и да назначават увреждащи медикаменти, вместо да направят промяна в диетата. Често тя е спасителна и с траен ефект, но остава пренебрегвана.

При лечението на децата е много важна средата, създавана от родителите, близките и приятелите. В атмосфера на насърчение и добър пример малките бързо попиват полезното за тях и го приемат като норма.

Често в лекциите си пред моите пациенти споделям, че родителството започва още с мисълта за зачеване. Мисленето и нагласите на майката и бащата предопределят дали ще се роди здраво, умно и щастливо дете. Всеки миг от живота му ще носи радост, ако бъде закърмено в хармония с природата и любов към нейните чисти дарове.

 

Примери от практиката

5 дни плодове, чай и мед пратиха в миналото 50 гнойни ангини

Християн Тодоров от Варна е сред първите ми малки пациенти. През юли 1993 г., когато беше на 4 години и половина, дойде в медицинския център с майка си. Тя притеснена разказа, че от бебе всеки месец малкият боледува от гнойни ангини и взема антибиотици почти непрекъснато. След 5 дни плодолечение ангините отстъпиха и вече 25 години Християн не е боледувал. Начинът му на хранене е здравословен.

Когато го прегледах за първи път, сливиците му бяха огромни и като надупчени. А в „кратерите” се виждаха на места остатъци от гной. Само след няколко месеца бях щастлива да видя, че сливиците на Християн са нормални и без следа от ангините.

 

Упоритото акне се лекува

Ивомир Кирчев от Сливен дойде в медицинския център на 18 години. Тежеше 123 кг, натрупани след продължително лечение с кортикостероиди заради еритема нодозум. От 6-годишна възраст имаше бронхиална астма, често боледуваше от грип и настинки. Беше прекарал 5 бронхопневмонии и лекуван с безброй антибиотици. От 13-годишен имаше акне по лицето, влошило се драстично след кортикостероидите. Списъкът на болестите му беше предълъг, но не искам да пропусна увеличените нива на инсулин, които само след няколко години щяха да му причинят диабет тип две.

Акнето на Ивомир представляваше огромни гнойници по лицето му и го мотивира да е изключително стриктен в предписаната програма. Започнахме с 20 дни плодолечение и 10 дни захранване. От менюто му изключихме напълно всички млечни продукти, бяло брашно, бяла захар, безалкохолни напитки. Само веднъж седмично консумираше месо или риба. Ивомир продължи с кратки програми на плодове и чай и за една година - до абитуриентския си бал, свали 50 кг. Болестите изчезнаха и вече 15 години той не е пил антибиотици и няма никакви оплаквания. В огледалото вижда красиво, усмихнато лице без следа от акне.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве