Площадка от 20 дка за строителни отпадъци изграждат в Сливен

отпадъци

Площадка за разделно събиране и третиране на строителните отпадъци ще бъде изградена край Сливен – съобщи началникът на отдела по екология в общината Николай Бакърджиев.

Площадката ще е на частен инвеститор. Но това ще даде възможност на кмета на Сливен Стефан Радев да сключи споразумение с него за събиране и на строителните отпадъци от домашните ремонти. Според Закона за управление на отпадъците всяка община трябва да има подобна площадка. Създаването й със средства от местния бюджет би затруднило финансово града, тъй като тези съоръжения са скъпи.

От общината съобщиха още, че площадката ще се намира в местността Дебелата кория край Сливен. Наша проверка установи, че теренът е от близо 20 дка и е собственост на частната фирма-предприемач.

Според заявените инвестиционни намерения, ще се приемат материали от бетонови конструкции, тухлени, керамика и други с неопасен характер.

Капацитетът на площадката е до 80 тона в денонощие. По време на експлоатацията й ще се използва само електричество и вода, отпадъците ще се обработват механично, без химикали.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони