Плувците от СК „Акулите“ обраха златото в BurgasSwimmingOpen 2018

Домакините-първенци окичиха с медал кмета Димитър Николов

Финалистите от BurgasSwimmingopen` 2018 окичиха със златен медал кмета на Бургас Димитър Николов по време на награждаването в третия финален ден от престижния плувен турнир. СК „Акулите“ заслужено обраха челните места в почти всички индивидуални и щафетни дисциплини.

Кметът получи отличието не само заради подкрепата, която Община Бургас оказва на организаторите на спортни събития в града, но и като основен двигател да бъде изградена модерна спортна инфраструктура, на която младите хора и децата да могат да тренират.

„Радвам се, че Българската федерация по плуване ни подкрепя, както и че тук се случват такива добри спортни събития. Надявам се Бургас да посрещне Европейското състезанието по плуване, но и състезания по водна топка, синхронно плуване. Надявам се и да успеем да създадем клуб по синхронно плуване“, каза Димитър Николов.

Спортното събитие се проведе в Парк „Арена ОЗК“ – Бургас. През трите дни на надпреварата можеха да бъдат гледани уникални подводни кадри, което се случва за първи път в България. Самите състезания пък можеха да се следят на живо в YouTube канала на турнира: “BurgasSwimmingOpenLiveStream”.

Водещ на турнира беше Динамото на водните спортове -Георги Чобанов, главен съдия, Вили Цеков. Специален гост беше любимата млада бг звезда Михаела Маринова.

Първото издание на турнира, организиран от СК "Акулите" и "Унибетони", със съдействието на БФПС и Община Бургас, премина при голям интерес.

"Когато откривахме това спортно бижу, решихме, че трябва да го напълним с живот. Сега заедно поставихме едно начало на турнир, в който се състезават бъдещите големи звезди на родното плуване", заяви д-р Мануелян.

Сред официалните гости бяха още председателят на постоянната комисия по спорт в Общинския съвет Калчо Белов, управителите на "Унибетони" Стоян Георгиев и Светослав Георгиев, представител на БМФ Порт Бургас, и волейболният национал и капитан на шампиона "Нефтохимик 2010" Георги Братоев.

Стоян Георгиев от организаторите е категоричен, че турнира, който предстои да влезе в календара на БФПС, ще се надгражда с всяка следваща година. По думите му, най-важната цел на подобни събития е децата да бъдат стимулирани да спортуват.

Коментари

Задължително поле