Победата на ПАОК с Десподов побърка Фатих Терим и турската преса

Треньорът Ръзван Луческу е близо до спечелването на втората си титла с ПАОК в Гърция след съкрушителна победа с 4:1 над Панатинайкос. Румънският треньор спечели категорично двубоя с турчина Фатих Терим, наставника на Панатинайкос, а победата на ПАОК провокира турската преса. „Синът на Луческу победи Панатинайкос, отбора на Фатих Терим! И вече няма никакъв шанс за спечелване на шампионата“, написаха турците относно шансовете на Императора да стане шампион на страната.

„Панатинайкос, с треньор на Фатих Терим, загуби с 1:4 като гост от ПАОК, с треньор на Ръзван Луческу, син на Мирча Луческу. И той загуби надеждите си да спечели шампионата. След победата в мача ПАОК влиза в последната седмица от шампионата от лидерското място и е на един мач от спечелването на титлата”, пише още турската преса.
На пресконференцията в края на мача Терим говори за двубоя и какво предстои за Панатинайкос.

„Първо, поздравления за ПАОК за победата. Колкото и да притежаваш топката, ако не можеш да бъдеш агресивен и по-добър в последната третина на терена, няма смисъл. За съжаление имахме поредица от резултати, които не заслужавахме. Дойдох тук, за да променя някои неща. Направихме много мачове добре, но загубихме. Голям отбор като Панатинайкос не може да чака 14 години, за да спечели шампионата. Където и да отидете по света, ако попитате за гръцката лига, светът със сигурност ще има какво да каже за Панатинайкос. Това, което трябва да направим, е да напомним на всички какъв велик отбор е Панатинайкос“, каза Терим, цитиран от Sportal.gr.

"Със сигурност ще имаме трансферен прозорец, който ще бъде много интересен и натоварен. Мога да кажа, че начинът, по който правим трансфери, ще се промени. Но сега искаме да победим Олимпиакос и да си осигурим място в европейските купи. А имаме още и финала за Купата, който искаме да спечелим.", добави още той. 

В последния кръг ПАОК с Кирил Десподов се нуждае от победа на терена на Арис, за да спечели 4-та титла в историята на клуба и втора начело с Ръзван Луческу.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят