Победа в Лига Европа класира „Лудогорец“ напред

Евентуален успех на „Лудогорец“ над „Брага“ може да бъде с цената на класиране за 1/16-финалите в Лига Европа. Това показва статистиката на втория по сила клубен турнир от предходния сезон.

В момента тимът на Димитър Димитров е със седем точки след първите три изиграни двубоя. А тепърва на „орлите“ им предстоят две домакинства в Разград – срещу „Брага“ и „Истанбул ББ“. През изминалата кампания няма отбор, който да е събрал актив от минимум 10 точки и да не се е наредил сред едно от първите две места в групата, даващи право на участие в елиминационната фаза.

Нещо повече - една част от тимовете са били с дори по-скромни точки. Така например „Олимпиакос“, „Алкмаар“, „Астра“ , „Гент“ и „Апоел“ (Беер Шева) прескочиха групите с 8 пункта. А „Краснодар“ стори същото дори със седем.

Така че дори и да не се справят от първия път, играчите на Херо ще имат право на втори опит при следващия двубой у дома срещу „Истанбул ББ“ на 23-ти ноември.

„Лудогорец“ се намира в отлична форма и не познава вкуса на поражението от 9 август. Тогава „зелените“ паднаха след дузпи от „Ботев“ (Пловдив) за Суперкупата на България. Единственото поражение в редовното време през сезона е с 0:2 от „Апоел“ (Беер Шева) на 26 юли.

Активът на Димитър Димитров след идването му в Разград също е впечатляващ – 11 победи и 4 равенства. Към тях се прибавят отстраняването на „Оборище“ (2:1 след продължения), както и това на „Берое“ с дузпи за Купата на България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ