Чужденци разбиха сладкарница в София и откраднаха десерти Нарушителите сами признават вината си

Русенци на протест за чист въздух

Русия е готова да помогне за решаване на конфликта в Африн

Ученик помогна за залавянето на крадец, опитал да разбие къща

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 20 февруари 2018

Почетоха Левски в Сливен и областта

Виктор Орбан към Бойко Борисов за Западните Балкани: Заби брадва в голямо дърво (обзор)

Санират, ако намерят още пари Довършват само сградите, където ремонтите са започнали

“Елпром Троян“ с технологичен скок в бъдещето

Поклонението пред паметта на Васил Левски в София през обектива на “Труд”

Чадърите в Бургас само от бяло до охра

Чуждите инвестиции в имоти паднаха с 83% Пред декември намалява върнатото финансиране на компаниите майки

Отпадат строителни такси ОП внесоха промени в Закона за устройство на териториите

Румен Радев: Днес сме република. Но чиста ли? Свята ли?

Боянският клуб иска президентска република 22-ма професори създали клуба

Победителите в конкурса за макет “Екоград” посетиха модерната когенерация на EVN в Пловдив

Победителите в детския конкурс на EVN за изработване на макет на тема “Екологичен град”, посетиха новата модерна когенерационна централа на дружеството в Пловдив. Конкурсът е част от дългосрочната инициатива на дружеството за обучения в училищата “Часът на Иви и Енчо.

Занимателни обучения за енергия и екология”. 60 деца и техните преподаватели от три училища, класирани на първите места в конкурса, получиха възможност да посетят и видят съоръженията на EVN Топлофикация в града под тепетата. Децата са от ОУ “Братя Миладинови” в Бургас, СОУ “Кня
з Борис Първи” в село Старцево (oбщина Златоград, област Смолян) и ОУ “Христо Смирненски” в град Раковски. Посещението включваше обиколка на територията на EVN Топлофикация при спазване на мерките за безопасност, а визитата включваше детско парти с подаръци и различни игри на екологична тематика.

В рамките на посещението децата представиха изработените от тях макети на тема “Екоград”. Всяко дете беше отличено индивидуално с медал и сертификат за завършено обучение по енергийна ефективност и екология. Класираните на първо място ученици ще получат голямата награда в конкурса съгласно регламента. За ОУ “Братя Миладинови” дружеството ще изгради класна стая на открито в двора на училището в Бургас.
EVN организира “енергийни уроци” във всички 9 административни области в Югоизточна България, които се обслужват дружеството.

Инициативата е одобрена от МОН и се осъществява в партньорство с регионалните управления на образованието (РУО). EVN стартира обученията по енергийна ефективност в училищата през 2009 г., а до края на учебната 2016/17 г. 24 000 ученици от втори, трети и четвърти клас са преминали обучения за разумно използване на природните ресурси и опазване на природата и околната среда.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.