На 16 юни 2019 да почерпят

Жена е в тежко състояние след катастрофа на столичния бул. „Възкресение“

1969 – годината, която промени света (ИНФОГРАФИКА)

„Ню Йорк Таймс“: САЩ са участвали в кибератаки срещу електроснабдителната мрежа на Русия

Блудницата Теодора – императрицата на Византия

Иран и ЕС са обсъдили ядрената програма на Техеран

Почти сигурното назначение на Лампард се бави заради компенсация от 4 милиона паунда

Пороен дъжд е наводнил улици в Благоевград

Новооткрити артефакти показаха на изложба в Ахтопол Черноморска библиотека е създадена в музея „История на котвата“ в града

Малък самолет падна в река в Полша, пилотът е загинал (ВИДЕО)

Катастрофа затрудни движението на пътя Симитли-Банско

Кои са забравените малцинства на Балканите Представиха малкоизвестни факти, събрани от швейцарския журналист Цирил Щигер

Няма данни за пострадали българи при пожара на Халкидики

Инцидент при кацане на самолет със 175 души на борда в Русия

„Еуфория” с великолепната Валерия Голино Красавицата се пробва като режисьор

Победителите в конкурса за макет „Екоград“ посетиха модерната когенерация на EVN в Пловдив

Победителите в детския конкурс на EVN за изработване на макет на тема „Екологичен град“, посетиха новата модерна когенерационна централа на дружеството в Пловдив. Конкурсът е част от дългосрочната инициатива на дружеството за обучения в училищата „Часът на Иви и Енчо.

Занимателни обучения за енергия и екология“. 60 деца и техните преподаватели от три училища, класирани на първите места в конкурса, получиха възможност да посетят и видят съоръженията на EVN Топлофикация в града под тепетата. Децата са от ОУ „Братя Миладинови“ в Бургас, СОУ „Кня
з Борис Първи“ в село Старцево (oбщина Златоград, област Смолян) и ОУ „Христо Смирненски“ в град Раковски. Посещението включваше обиколка на територията на EVN Топлофикация при спазване на мерките за безопасност, а визитата включваше детско парти с подаръци и различни игри на екологична тематика.

В рамките на посещението децата представиха изработените от тях макети на тема „Екоград“. Всяко дете беше отличено индивидуално с медал и сертификат за завършено обучение по енергийна ефективност и екология. Класираните на първо място ученици ще получат голямата награда в конкурса съгласно регламента. За ОУ „Братя Миладинови“ дружеството ще изгради класна стая на открито в двора на училището в Бургас.
EVN организира „енергийни уроци“ във всички 9 административни области в Югоизточна България, които се обслужват дружеството.

Инициативата е одобрена от МОН и се осъществява в партньорство с регионалните управления на образованието (РУО). EVN стартира обученията по енергийна ефективност в училищата през 2009 г., а до края на учебната 2016/17 г. 24 000 ученици от втори, трети и четвърти клас са преминали обучения за разумно използване на природните ресурси и опазване на природата и околната среда.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.