Росен Желязков: Възможни са затруднения с доставките на пресни и сезонни продукти от чужбина Значително е намалял броят на пътуващите с влак, каза транспортният министър

Бразилски съд забрани на президента Болсонаро да говори срещу мерките за забавяне на пандемията

Цвета Караянчева: Красотата на българските народни носии винаги е стопляла душите ни

Климатологът Георги Рачев: Април идва с идеално време за коронавируса

Установени са контактните лица на починалите в Благоевград майка и дъщеря

Къщата музей на Алеко Константинов в Свищов е отворена за виртуални посещения

Над 2000 души от ресторантьорството в Търново са на борсата Затворените обекти в общината са над 300

Алисия пак с нова дуетна половинка (ВИДЕО)

В Индонезия мият зърната за плътен и неповторим вкус Процесът “гилинг басах” е традиция при обработката на кафе

В Бургас демонтираха пейките от градинките

В София предстоят обработки срещу комари и кърлежи

Премиерът: Моят приятел, бившият френски министър Патрик Деведжиян, почина от COVID-19

Общинските съветници от БСП в Бургас предлагат мерки за защита на гражданите и бизнеса

Скочиха цените на лимоните и джинджифила във Велико Търново Поскъпването е заради повишеното им търсене за профилактика срещу коронавируса

Брюксел готви промени в дългосрочния бюджет на ЕС до 2027 г.

Побойник ще плаща 6355 лева за счупено рамо на опонент

Снимка: Pixabay

Окръжният съд във Велико Търново постанови З.Т.Б. да плати 4200 лв. обезщетение за претърпени неимуществени вреди и 2155 лв. за претърпени имуществени. Мъжът нанесъл телесна повреда на Н. А. Д. заради чаша водка.

На 16 май 2014 г., около 22 часа двамата били в заведение. То вече затваряло но на подсъдимия му се пиело още. Въпреки че сервитьорката и барманът обяснили, че ще затварят и му отказали, З.Т.Б. влязъл зад бара и сам си налял водка. Тогава бил помолен да напусне кръчмата, но вместо това той започнал да обижда и рита, което предизвикало намесата и на жалбоподателя по делото, който отнесъл най-тежката травма. Недоволният от обслужването посегнал да удари жертвата, но се спънал и паднал върху него, при което му причинил закрито разместено счупване в долна трета на дясната раменна кост, изразяваща се в трайно затрудняване движението на десен горен крайник. Нататък историята продължава като комичен разказ, тъй като побойникът тръгнал да гони жертвата си, но се спънал и паднал по лице, като си счупил носа.

Когато пострадалият потърсил лекарска помощ, се оказало, че е нужна оперативна намеса и поставяне на имплант, който обаче не бил в момента в наличност. Затова трябвало да изчака няколко дни, през които бил на болкоуспокояващи, било му забранено да движи дори пръстите на ръката си, при което било приспособено въже, висящо от тавана, за да може пострадалият да се изправи. След операцията лечението се усложнило – наложили се домашни посещения на лекар, имало необходимост от допълнително третиране на раната поради голямата й дължина, оток и смяна на превръзки. Наложило се болнично лечение на отока.

Затова Окръжният съд в старата столица е преценил, че определеният от първоинстанционния съд размер на следващото се обезщетение от 4200 лв., е справедлив.
Решението не подлежи на обжалване.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.