Повдигнати са обвинения на двете момичета нападнали съпругата и дъщерите на заместник – главния мюфтия

Снимка: Архив

След като бе докладван случая в Софийската районна прокуратура, на две момичета, на 15 и 16 години, са им повдигнати обвинения по чл.325, ал.2 от НК и им е наложена мярка „Надзор от инспектор Детска педагогическа стая“, съобщават от пресцентъра на МВР.

Припомняме, че вчера към 11.40 часа бе получен сигнал в полицията, че на излизане от магазин в квартал „Свобода“ две девойки на 20 и 16 години са станали обект на агресия.

Нападнатите момичета са дъщери на заместник-главния мюфтия.

Първоначално агресията е била насочена към тяхната майка. Тя била нападната заради това, че носи забрадка. Малко преди обяд семейство Мюмюн отиват на пазар в кварталния си магазин. Преди да влязат са нападнати словесно от две млади момичета, подстрекавани от млад мъж.

В последствие словестната атака прераства във физическа разправа, като се намесват и дъщерите на зам.-главния мюфтия.

„Всичко е било свързано с исляма и забрадката като негов символ”, категоричен бе в коментарите след инцидента главният секретар на мюфтийството Джелал Фаик.

От магазина са сигнализирали полицията, като са предали и записите от камерите.

Същия ден жената и дъщерите си извадили медицинско свидетелство, по случая започна проверка. Разпитани бяха свидетели.

След като материалите са докладвани на районната прокуратура, днес на двете нападателки, на 15 и 16 години, са им повдигнати обвинения по чл.325, ал.2 от НК и им е наложена мярка „Надзор от инспектор Детска педагогическа стая“.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Ша ва лупам у мазните кадъниииии!Само у какото и финно в хралупитеее а после в човкитеее!Чьок гьозел ханъм гиби домус сики у дирникуу!

  2. Само така!Крайно време беше!Аз съм за общи,повсеместни и неподбиращи действия срещу мюсюлманите!Да ги бием!Да ги Е.Б.Е.М.!Да ги трепем на общо основание!Защото иначе те нас!Ще им се оставим ли?

  3. „на две момичета, на 15 и 16 години, са им повдигнати обвинения“ А тези обвинения могат ли да се обжалват? Ще напишем ли „Смешен плач“ за тях? Защото е смешно да обвиниш момичетата! За циганските нападения в Асеновград обвинения няма.

Отговорете