Повдигнаха две обвинения на един от задържаните при конфликта до румънското посолство

Трима протестиращи бяха задържани след конфликта на булевард "Ситняково". До ескалация на напрежението се стигна, след като жена опита да премине през блокадата пред румънското посолство. Адвокат Полина Велчева е поела защитата на единия от задържаните - Георги Георгиев. "Снощи му бяха повдигнати две обвинения - едното за хулиганство, другото за увреждане на МПС. В момента той е задържан за 72 часа. Прокуратурата ще отправи искане за постоянното му задържане, а мярката за неотклонение ще се гледа днес или утре", съобщи адвокатът пред БТВ.

Георги Георгиев е роден през 1994 г. и работи като готвач. Той е бил част от протеста, който е стигнал до "Ситняково", пред румънското посолство, по негови думи, протестиращите са блокирали и другия булевард - "Гео Милев". От там е спрян достъпът на автомобилите, но един е успял да мине блокадата. На втората блокада хората са помолили шофьора да обърне, както са направили другите, разказа адвокат Полина Велчева.

Тя обясни, че Георги Георгиев не е знаел, че в колата има две деца, видял е само, че тя минава през едно колело. "Шофьорът се засилва се срещу хора, които са били пред колата. Пред него момиче е паднало пред гумите на колата. Било е голяма суматоха, имало е и деца", посочи още адвокатът. По думите на Георги, той е извикан от полицейските служители да му бъде извършена справка, след това са му казали, че е задържан и е откаран в Първо районно, каза още Полина Велчева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право