Повдигнаха обвинение на горнооряховец за зверски побой на рибар

60-годишен мъж от Горна Оряховица е обвинен в причиняване на телесна повреда на 69-годишен свой опонент от горнооряховското село Първомайци. Сигнал за кървавата саморазправа е получен в полицейското управление в железничарския град в началото на ноември миналата година.

В хода на разследването е установено, че по време на риболов на р. Янтра край Първомайци между пострадалия и М.С., известен на полицията и осъждан е възникнал спор, който прераснал в сбиване.

"Защо ловиш риба тук?", избухнал М.С. срещу другия мъж. Разяреният горнооряховец замахнал с юмрук и го стоварил в лицето на въдичаря. След това с всичка сила го ритнал в корема. В резултат на зверските удари потърпевшият получил две средни телесни повреди. Потърпевшият бил откаран по спешност в горнооряховската болница с разкъсан черен дроб и вътрешен кръвоизлив. Наложила се незабавна операция, при която хирурзите установили, че пациентът е с разкъсани чернодробни връзки, а в корема му има насъбрана над 2 литра кръв.

След доклад на материалите по случая в прокуратурата в петък М.С. е привлечен, като обвиняем, наложена му е мярка за неотклонение „парична гаранция“, в размер на 5000 лв. Той е стар познайник на органите на реда. Осъждан е многократно за различни деяния-кражби, изнасилване, побой, неплащане на издръжка. В момента работи като охрана към ОП "Общински пазари" в железничарския град.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право